....

Chyba na stránce: Účetnictví ESO: Data jsou v bezpečí a pravidelně zálohována - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/majetek-a-hospodareni/ucetnictvi/eso-ucetnictvi/2566-ucetnictvi-eso-data-jsou-v-bezpeci-a-pravidelne-zalohovana"

ON-LINE ÚČETNICTVÍ ESO

ČRDM ve spolupráci se společností Skeleton Software připravili on-line účetní systém ESO, který lze využít pro jednoduché i podvojné účetnictví. Systém je zároveň napojený na skautIS a umí si z něho nahrát data o jednotkách i členech.

Účetnictví ESO: Data jsou v bezpečí a pravidelně zálohována

Veškerá účetní i další data uložená v on-line ESO jsou v bezpečí. Komunikace mezi vaším počítačem a serverem je šifrovaná, do systému se přihlašujete bezpečným účtem skautISu (nebo účtu ESO) a data jsou dobře zálohována.

Podrobné informace k zálohování a monitoringu: Každou noc ve 2:00 automaticky celý systém zálohujeme (databáze, vložené soubory atd.) a záloha je ukladána na jiný server, než kde běží ESO. Pro zálohování je používán specializovaný zálohovací software, který je ověřen a používán na mnoha jiných produktech a serverech. Pokud se záloha nepodaří, tak systémový administrátor obdrží notifikační e-mail, aby situaci vyřešil ručně. Kromě toho je ESO monitorováno obdobným způsobem jako skautIS, tj. z nezávislého místa (http://www.monitoring-serveru.cz ) každých 5 minut se kontroluje dostupnost a v případě výpadku je o tom systémový administrátor informován a věc začíná řešit.

Kromě obecné dostupnosti serveru s ESO se monitoruje:

  • Testuje se, že se jde připojit k databázi a číst z tabulky uživatelů
  • Hlídá se, že záloha není starší než 30 hodin; tj. pokud by záloha vůbec neproběhla a zálohovací SW by automaticky neupozornil systémového administrátora, tak v 8:00 zahlasí neproběhnutí zálohy monitoring a dojde k řešení
  • Kontroluje se, že běží NT služba na serveru, která zajišťuje rozesílání e-mailů apod.
  • Probíhají kontroly, že NT služba loguje
  • Během kontroly se testuje načtení uvodní stranky ESA (tj. že běží vlastní webová aplikace)
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1629x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu