....

Chyba na stránce: Hospodářské výkazy - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/majetek-a-hospodareni/5160-hospodarske-vykazy"

FINANCE A HOSPODAŘENÍ

Hospodářské výkazy

Konec kalendářního roku pro většinu účetních jednotek znamená uzavření účetnictví. Účetní závěrka a přehled je oficiálním podkladem, se kterým účetní jednotky vystupují vůči třetím subjektům – např. finančnímu úřadu, někdy i dárcům či obecné veřejnosti. Zároveň je shrnutím celoroční účetní práce. Je třeba věnovat tomuto tématu zvýšenou pozornost. Pro jednoduché účetnictví je nově od roku 2016 také stanovena pevná podoba přehledů.

Přehledy se povinně zveřejňují ve spolkovém rejstříku (§ 21a zákona o účetnictví). Organizační jednotky zadávají přehledy do systému skautIS podle Směrnice k registraci v termínu do 15. 4. (případně 10. 7. v případě odloženého daňového přiznání). Buď přehledy přímo ve skautISu vytvoří nebo vloží scan dokumentů a vloží v jednom souboru PDF. 

Metodiku pro "podvojné" účetnictví najdete zde:

Metodiku pro jednoduché účetnictví najdeze zde:

Hospodářské výkazy ve skautISu

Hospodářské výkazy včerně účetní závěrky za předchozí rok musí být ve skautisu zadán a potvrzen nejpozději 15. 4.. V případě, kdy má jednotka daňového poradce a využívá odložené daňové přiznání, nejzazší termín se posouvá na 10. 7.

Návod na vypnění ve skautISu nalezneš zde

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 548x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu