....

Chyba na stránce: Proběhl 2. seminář pro zkušené i budoucí výchovné zpravodaje. Příště můžeme přijet za vámi - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/vychovny-zpravodaj/4514-probehl-2-seminar-pro-nove-budouci-i-zabehle-vychovne-zpravodaje-muzeme-prijet-i-za-vami"

VÝCHOVNÝ ZPRAVODAJ

 

Vítejte na stránkách pro výchovné zpravodaje!

Proběhl 2. seminář pro zkušené i budoucí výchovné zpravodaje. Příště můžeme přijet za vámi

Týden před Velikonocemi proběhl v Hradci Králové seminář “Výchova je naše věc”. Zamířili sem činovníci a činovnice ze středisek napříč krajem, aby načerpali inspiraci pro svou práci výchovných zpravodajů nebo třeba pro nové začlenění této role do jejich střediskové rady.

 

Seminář na klíč připravil ústřední tým podpory výchovných zpravodajů a uskutečnil jej na pozvání a s pořadatelskou podporou krajských výchovných zpravodajů Robina a Baff. Robin vzpomíná na toto setkání následovně:

 

“V neděli 14. 4. proběhl v Hradci králové seminář Výchova je naše věc. Semináře se zúčastnili jak zkušení, tak nově jmenovaní výchovní zpravodajové i zájemci o skautskou výchovu. V úvodu jsme si vyjasnili základní agendu výchovného zpravodaje, přičemž jsme hned navázali na seznámení s praktickými nástroji, které jsou nyní k dispozici. V průběhu semináře jsme též diskutovali praktické situace, problémy a otázky jednotlivých účastníků. Seminář jsme pro výchovné pořádali v kraji vůbec poprvé a i když účast nebyla příliš vysoká, kromě osobního přínosu účastníků nám umožnil nám především navázání osobních kontaktů a vytvoření základu pro budoucí krajskou síť výchovných zpravodajů. Děkujeme :-)”

 

Královéhradečtí se podpoře výchovných rolí ve svém kraji věnují dlouhodobě, např. organizací pravidelného úspěšného krajského setkání vedoucích v Hostinném a mnohými dalšími akcemi a aktivitami. Držíme jim palce pro budování a posílení sítě výchovných zpravodajek a zpravodajů v kraji! Děkujeme také za pozvání i za inspirativní diskuse a sdílení zkušeností na právě proběhlém workshopu Výchova je naše věc.

 

Staň se i Ty dalším člověkem, který podpoří práci výchovných zpravodajů ve vašem regionu, pomož zorganizovat podobné setkání ve vašem regionu. Domluvit takové setkání se velice jednoduché: stačí napsat na email marie.pekarkova@skaut.cz a zajistit tak další seminář právě u vás.

 

 

A pokud chcete načerpat ještě více inspirace, pak právě pro vás bude určeno celostátní Setkání výchovných zpravodajů 8. - 10. listopadu 2019. Tam budete mít možnost dozvědět se více v tématech blízkých výchovným zpravodajům, ale také potkat se a diskutovat s dalšími, kteří řeší podobné problémy, jako právě vy.

 

Co můžeš učinit hned, neodkládej na zítřek – tak na nic nečekej!


Šmako - Marie Pekárková

koordinátorka projektu Podpora výchovných zpravodajů

 

 

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1223x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu