....

Chyba na stránce: Uvítací balíček pro zpravodaje R&R - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/uvitaci-balicky/3082-uvitaci-balicek-pro-roverske-zpravodaje"

Uvítací balíček pro zpravodaje R&R

Uvítací balíček pro zpravodaje R&R

Vítej mezi zpravodaje!

V tomto dokumentu nalezneš spoustu zajímavých informací a užitečných odkazů pro roverské zpravodaje. Pokud budeš mít jakýkoli dotaz, připomínku či nejasnost, neváhej mě kontaktovat.

Za Roverský odbor Jakub Varga - Koudy
koudy.zamberk@skaut.cz

Mezi námi zpravodaji

Abys věděl, že na to nejsi sám, společně s ostatními zpravodaji jsme připravili níže uvedené podklady a materiály, které ti pomohou nastartovat Tvou zpravodajskou dráhu.

  • Činovnickou funkci roverského zpravodaje najdeš také v příloze Organizačního řádu, jako jednu z doporučených pozic v radách organizačních jednotek. Tím je roverský zpravodaj ukotven a podporován v Junáku - českém skautu.
  • Příručka Průvodce roverského zpravodaje Ti pomůže zorientovat se v činnosti roverského zpravodaje a poskytne Ti inspiraci a informace o tom, co od této pozice očekávat.
  • Roverská síť může sloužit jako komunikační kanál na všech úrovních RSZ. Návod, jak ji založit, najdeš pod odkazem. Síť je osvědčeným nástrojem a její metodiku sepsal úřadující roverský zpravodaj - ber ji jako inspiraci.
  • Kontaktník na roverské zpravodaje slouží jako adresář, kde nalezneš kontakty na ostatní RSZ. Do kontaktníku je více než dobré dopsat si vlastní aktuální údaje. Přístup mají členové Roverského odboru a ostatní roverští zpravodajové.
  • Roverská porada je inspirativní akce pro roverské zpravodaje, která se koná vždy v sudá léta (střídá se s celostátním setkáním Obrok). Jedná se o sdílení zkušeností a poznatků o problematice celostátního roveringu. Mimo Roverskou poradu se v meziročí Roverský odbor snaží uspořádat také jedno setkání zpravodajů, a to pro výměnu zkušeností a získání nových inspirací.
  • Jak na rovery - tento text vznikl jako podpůrný materiál pro účastníky přednášky „Jak na rovery“ v rámci vzdělávací akce HelpDesk 2015. Jeho autory jsou Libor Pospíšil a Pavel „Šmudla“ Martinek.
  • Přidej se do Kontaktníku na roverské zpravodaje a napiš si o nášivku na e-mail ro@skaut.cz.

Zapoj je všechny

Někdy je těžké rovery zapojit do činností – přesně pro tyto chvíle jsme pro tebe přichystali následující várku podkladů, materiálů a odkazů, které ti usnadní práci s roverskou výchovnou kategorií.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1728x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: