....

Chyba na stránce: Příručka pro vedoucí středisek: Základy plánování (Oddílové plánování) - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/personalistika/prirucka-pro-vedouci-stredisek/1897-prirucka-pro-vedouci-stredisek-zaklady-planovani"

Příručka pro vedoucí středisek

Vítejte na stránkách, na kterých najdete všechny základní informace, které potřebujete k vedení střediska, ať už ve funkci vedoucího, či člena střediskové rady. Najdete zde tematické dlaždice, které skrývají příslušné kapitoly z příručky.

Celá příručka stojí na tom, že je plná hypertextových odkazů na různé řády, směrnice, formuláře, metodiky a jiné důležité dokumenty, které vám pomohou se v dané problematice více orientovat. Právě odkazy by měly zaručit její aktuálnost, i když text může postupem doby zastarávat.

Aktuální verze Příručky pro vedoucí středisek je ze září 2020.

Obsah příručky:

Příručka pro vedoucí středisek: Základy plánování (Oddílové plánování)

Oddílové plánování

Zrovna tak jako celostřediskové plánování je důležité i plánování jednotlivých oddílů střediska. To se kromě jiného často řeší i na čekatelských a především na vůdcovských lesních kurzech. Velmi originálně s ním pracuje například Vůdcovský lesní kurz Oikos – pro seznámení s tématikou oddílového plánování vřele doporučuji shlédnout e-learningové video tohoto kurzu, jehož autorem je Vojta Petr - Ojta.

Přínosným může být i textový dokument Plánovací kuchařka , s kterým účastníci VLK Oikos pracují a jehož autory jsou Ivana Čurdová – Bzííí a Jan Novák.

Závěrem je nutné říci, že existuje vícero způsobů, jak s plánováním oddílové činnosti pracovat – každému může vyhovovat něco trochu jiného. Jisté je jedno – jakýkoliv plán, ať už zpracovaný tím či oním způsobem, je vždy lepší než žádný plán.

Celou kapitolu k plánování, kde najdete i roční plán střediska - naleznete v samostatném článku. 

 

Příručka pro vedoucí středisek se zaměřuje na všechny oblasti vedení střediska, ale kromě toho poskytuje také řadu praktických rad a návodů, jak v roli vedoucího střediska uspět. A to jak pro začátečníky tak pro ty, kteří už nějakou chvíli vedou. Webové stránky příručky naleznete zde.

 

 

Michal Peroutka - Pérák, s využitím materiálů VLK Oikos

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3432x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu