....

Chyba na stránce: Mentoring je funkční cestou k zajištění činnosti našich jednotek. Pojďme se k němu vrátit! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/motivace/mentoring/3797-mentoring-je-funkcni-cestou-k-zajisteni-cinnosti-nasich-jednotek-pojdme-se-k-nemu-vratit"

MENTORING

Vítejte na stránkách věnovaných mentoringu! Pokud přemýšlíte nad tím, jak účinně podpořit a motivovat sami sebe, nebo své spolupracovníky, tak jste na této stránce správně. Najdete zde informace, nápady a podněty k tomu, jak pomocí mentoringu rozvíjet sebe, druhé i skauting.

Nabízíme zde podporu těm, kteří mají chuť stát se zkušenými průvodci a právě tahle podoba jejich zapojení jim dává smysl, i těm, kteří si takového průvodce chtějí najít. Vnímáme, že mnoho vedoucích středisek nebo oddílů nemá v začátcích někoho, s kým se mohou poradit, kdo jim pomůže se zorientovat, s kým mohou sdílet své první úspěchy i výzvy. A chceme to změnit. Pojďte do toho s námi!

Mentoring je funkční cestou k zajištění činnosti našich jednotek. Pojďme se k němu vrátit!

"Nového člověka na nějaké pozici je třeba podporovat a pomoci mu v začátcích." Pod tuhle větu bychom se jistě všichni podepsali a kdyby nám ji někdo říkal jako novinku, vysmáli bychom se mu se slovy "To je přece jasné, to všichni víme." Ale jaká je realita? Kolik vedoucích středisek nebo oddílů má v začátku skutečně někoho, s kým se mohou poradit, kdo jim pomůže se zorientovat, s kým mohou sdílet své první úspěchy i výzvy?

 Jsme skeptičtí optimisté - myslíme si, že jich úplně moc není, ale chceme to změnit. Pojďte do toho s námi!

Chceme dosáhnout toho, aby se ona první věta tohoto článku stala realitou a nejen poučkou. A chceme to proto, abychom nemuseli napříč celou organizací tak často řešit, že oddíl/středisko/základnu už zase nemá kdo vést, protože ten poslední už zase odchází. Nebo proto, aby se nám dospělým pracovalo pro skauting lépe. Nebo proto, abychom uměli skauting nabídnout dalším zájemcům, protože zlepšovat svět dává smysl. Nebo... Možností je spousta.

Nabízíme podporu těm, kteří mají chuť stát se zkušenými průvodci a právě tahle podoba jejich zapojení jim dává smysl, i těm, kteří si takového průvodce chtějí najít.

Stáhněte si plakát o mentoringu, který vás uvede do obrazu. Najdete ho také v právě rozesílaném čísle Skautingu. Vyvěste ho v klubovnách a pobavte se o zapojení mentoringu do vaší činnosti na střediskové radě. Možná se šikovní a ochotní mentoři najdou také mezi bývalými členy, kterým je právě rozesílán speciální časopis.

Další informace a podněty pro rozvoj mentoringu budeme postupně zveřejňovat na stránkách skautské křižovatky věnované mentoringu: skaut.cz/mentoring. Proto pokud máte jakékoliv nápady či podněty k tomu,  co by pro posílení mentoringu u vás v jednotce bylo užitečné, dejte nám vědět na mentoring@skaut.cz. Děkujeme!

Za tým pracující na podpoře mentoringu,

Lucie Růžičková (Štěnice)
koordinátorka projektů

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 916x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu