....

Chyba na stránce: Jak se lze zapojit do projektu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/motivace/koucink/2009-jak-se-lze-zapojit-do-projektu"

KOUČINK

Nabízíme ti ve spolupráci s Koučink Centrem a CoEdu možnost plně využít svůj potenciál v prostředí skautingu díky benefitu pro činovníky od 15-ti let - koučinku.

Koučink pomáhá člověku podniknout konkrétní kroky k dosažení jeho vize, cíle nebo přání.

Co patří mezi častá témata, která koučovaní řeší?

Časové skloubení skautingu, práce a osobního života, Chybí pocit uznání, Zvládání konfliktů, Budování přirozené autority, Jak udělat správné rozhodnutí, Jak řídit svůj tým,…

Brnklo některé z témat na tvoji strunu? Nebo už vidíš jiné, které potřebuješ posunout a sám/a třeba nevíš přesně, kudy do toho? Koučink Centrum nabízí skautům službu koučování za výrazně výhodnějších podmínek, než je běžné na trhu. Více o ceně i způsobu zapojení do projektu najdeš v praktických informacích.

Své si zde mohou najít starší rádcové, členové oddílových rad, roveři a rangers, vedoucí oddílů, středisek, okresů i krajů a další skautští činovníci.

Jak se lze zapojit do projektu

 

1) Rozmyslet si, s jakým tématem nebo tématy chcete do procesu koučování vstoupit. Smyslem projektu je zaměřit se na váš rozvoj v prostředí skautingu. Škála skautských témat může být velmi různá, pro představu např.:

Jak si vybrat a vychovat nástupce, Jak dobře spolupracovat se svým zástupcem, Jak řídit svůj čas věnovaný skautingu, Jak vyřešit nějakou konfliktní situaci, Jak řídit svůj tým, Jak dlouho to chci ještě dělat, Chci nebo nechci převzít oddíl/středisko?, Jak mám motivovat svůj tým k činnosti?... Možností je opravdu mnoho.

2) Vybrat si z nabídky Koučink Centra svého kouče (ideálně místně příslušného). Kouče si vyberete v medailoncích.

3) Počítat s finančními nároky, které s sebou koučování nese. Cena za jedno setkání s koučem je 200,- Kč v případě, že téma koučování bude souviset se skautingem.

Platba bude probíhat formou zpětné úhrady. Částka se hradí jednou za tři měsíce (v listopadu, únoru, květnu...), popř. můžete částku hradit po třech sezeních v celkovém součtu 600,- Kč. Částku, kterou máte uhradit, pošlete bankovním převodem na účet 2900409740/2010, jiná forma úhrady není možná. Do poznámky přitom uveďte své a koučovo příjmení (když se například kouč jmenuje Kouč a koučovaný Skaut, pak v poznámce bude text „Skaut-Kouč“). Po připsání částky na účet obdržíte fakturu.

(Cena 200,- Kč za schůzku je dotovaná kouči, kteří se na projektu podílí s Junákem - českým skautem a Koučink Centrem).

4) Kontaktovat kouče přes Koučink Centrum (onderkova@koucinkcentrum.cz) a dohodnout se na prvním setkání. První kontakt je na vás – napište, zavolejte. Koučink Centrum vás poté spojí s vámi zvoleným koučem.

Až se s koučem setkáte, proberete vaše téma, zjistíte, že koučink je skutečně dobrá cesta. Pokud Vás první setkání s koučem oslovilo a chcete pokračovat, podepíšete s koučem po prvním setkání Dohodu o spolupráci a začíná proces koučování. Ten trvá zpravidla 4 – 6 měsíců, s koučem se setkává klient ideálně osobně, (případně prostřednictví skypu anebo telefonu), na hodinových setkáních. Interval mezi jednotlivými setkáními se pohybuje zpravidla kolem 14 dnů, ale vždy záleží na individuální domluvě. Je možné, že některý kouč vás odmítne z důvodů kapacity, pak zkuste vybrat jiného. 

Nezapomeňte se seznámit s Dohodou mezi vámi a koučem. Tuto dohodu přinese kouč vytištěnou na vaše první setkání, společně ji v případě pokračování v koučování vyplníte a podepíšete (popř. si ji odsouhlasíte elektronickou cestou v případě, že budete koučovat přes skype). Je třeba, aby od vás kouč vždy dostal jednu vyplněnou a podepsanou dohodu.

5) Poslat informaci o zapojení do projektu na e-mail koucink@skaut.cz poté, co si domluvíte schůzku se svým koučem. Pošlete prosím své jméno, skautskou jednotku, v níž jste registrovaní, funkci, pro kterou chcete využít koučování a nakonec jméno vybraného kouče. Je pro nás důležité vědět, jak je projekt využíván a také se vás čas od času moci zeptat, jak jste s ním spokojeni. Veškerou agendu týkající se plateb za koučování s vámi bude řešit přímo nezisková organizace CoEdu, kde jedním ze zakladatelů je Koučink Centrum.

Pokud máte otázky, neváhejte mne kontaktovat prostřednictvím e-mailu koucink@skaut.cz.

Těším se na spolupráci s vámi.

Kačka - Kateřina Slavíková
koordinátorka personalistických projektů
 
 
Na projektu spolupracují:
   
 
 
 
 
 
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1763x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu