....

Chyba na stránce: WOSM - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/skauting-ve-svete/3289-wosm-novy"

WOSM

WOSM

Světová skautská organizace neboli World Organization of the Scout Movement (WOSM) zastřešuje všechny národní skautské organizace (NSO) na světě. Junák - český skaut, je tedy jejím řádným členem, stejně jako více než 160 dalších NSO. Po celém světě má WOSM 40 milionů členů, a proto je rozdělena do několika regionů. My patříme samozřejmě do Evropského.

WOSM je pro nás důležitý partner, sprostředkuje nám totiž kontakty na skauty po celém světě a jeho pracovní skupiny vytvářejí množství metodických materiálů, které můžeme využívat. Kromě toho pořádá také semináře a konference na témata, která hýbou (nejen) skautskou společností. Na ty pravidelně vysíláme své členy a členky, aby nám přivezli užitečné know how a představili to naše. WOSM mimo jiné zastřešuje také organizování světového jamboree a světového roverského setkání Moot.

Je často mylnou domněnkou, že WOSM je jen pro skauty a skautky do ní nepatří. WOSM sdružuje všechny bez ohledu na pohlaví, a proto kdokoli, kdo je členem Junáka - českého skauta, je členem také WOSM a může nosit fialové označení na pravém rameni.
Více o WOSM.
Sleduj WOSM na facebooku.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2590x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu