....

Chyba na stránce: Máte zkušenosti s vedením oddílu, ale nemáte vůdcovskou zkoušku? Přihlaste se na Ústřední vůdcovku - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/vzdelavani/5193-mate-zkusenosti-s-vedenim-oddilu-ale-nemate-vudcovskou-zkousku-prihlaste-se-na-ustredni-vudcovku"

Vzdělávání

Máte zkušenosti s vedením oddílu, ale nemáte vůdcovskou zkoušku? Přihlaste se na Ústřední vůdcovku

Ve spolupráci se zkušební komisí Jablonec nad Nisou připravilo Ústředí vůdcovské zkoušky bez kurzu, které se uskuteční 16. – 18. října 2020 v Nymburce.


Vůdcovky jsou čistě zkušební, takže se u přihlášených očekávají potřebné zkušenosti a vysoká míra samostatné přípravy. Na zkušební komisi pak je, aby byla schopna jak posoudit připravenost uchazečů v průběhu víkendového setkání, tak jim i poskytnout přiměřenou podporu pro jejich samostatnou práci. Nedílnou součástí absolvence je totiž i větší množství časově náročnějších úkolů, které musí být splněny před zkušebním víkendem (do stanoveného termínu). Se strukturou vůdcovské zkoušky a jednotlivými komisaři se můžete seznámit v průvodním dokumentu, jenž je níže ke stažení. Zkoušky - až na 3 písemné testy - probíhají ústně, a to s přihlédnutím k vypracovaným úkolům.


Práce před zkušebním víkendem se skládá z vyplnění 2 dotazníků (jeden vyplňuje vedoucí oddílů) a sady 8 úkolů. Zadání úkolů a dotazníky dáváme dopředu k dispozici, abyste se v případě zájmu mohli zodpovědně rozhodnout, zda je ve vašich možnostech (i časových) dostát stanoveným požadavkům. Termín pro odevzdání dotazníků a vypracování úkolů je - nejpozději - do 31. srpna 2020 včetně.

Zkušební víkend začíná v pátek 16. října 2020 v cca 18:00 slavnostním zahájením, následují písemné testy. Sobota je prakticky celá vyhrazena ústním zkouškám a večerní nabídce činovnického slibu. Nedělním program se ještě připravuje, nicméně celá akce by měla skončit cca do oběda. Stravování bude zajištěno od sobotní do nedělení snídaně.

Přihlašování na akci bude spuštěno v pondělí 15. června od 20:00 pod tímto odkazem (prostřednicvím skautISu). Kapacita zkoušek je 20 účastníků, další se stávají náhradníky. Pakliže budete na kurz přijati, ozveme se vám s náležitostmi platby a požádáme vás o bezhotovostní úhradu 500 Kč (poplatek je nevratný), na kterou budete mít 4 pracovní dny. V případě nezaplacení uvolníme vaše místo náhradníkům.

Vstupní podmínky jsou standardní dle Řádu pro vzdělávání činovnic a činovníků, zejména plnoletost a předchozí složení čekatelské zkoušky (nebude-li domluveno jinak). Podmínkou absolvence je také absolvování kurzu zdravotník zotavovacích akcí do 18 měsíců od zahájení zkoušek.

V případě dotazů se obracejte na email michal.peroutka@skaut.cz.

 

Michal Peroutka – Pérák
tajemník VZ Ústředí říjen 2020

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2443x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu