....

Chyba na stránce: Stáhněte si zdarma novou publikaci pro vzdělavatele "Kompetence ve skautském vzdělávání" - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/vzdelavani/5186-stahnete-si-zdarma-novou-publikaci-pro-vzdelavatele-kompetence-ve-skautskem-vzdelavani"

Vzdělávání

Stáhněte si zdarma novou publikaci pro vzdělavatele "Kompetence ve skautském vzdělávání"

Plavete v tom, jak se liší či jak spolu souvisejí Skautský kompetenční model, kompetence a kompetenční profily? Máte hokej ve vzdělavatelské "kompetenční terminologii"? Tato krátká publikace vám pomůže se v celé problematice zorientovat.

"Kompetence ve skautském vzdělávání" ve formátu PDF, ePUB či MOBI si můžete - zdarma - stáhnout v e-shopu TDC (případně PDF i ve Spisovně).

Nová publikace z pera Filipa Hlavinky - Mukókiho a Jakuba Procházky - Citrona je určena především skautským vzdělavatelům.

Vysvětluje, co jsou to kompetence a kompetenční profily. Ukazuje přínos a využitelnost kompetencí ve vzdělávání a v závěru poukazuje také na jejich omezení.

Publikace představuje tzv. Skautský kompetenční model, který shrnuje, co by měli skautští činovníci a činovnice napříč různými pozicemi znát a umět, aby dělali svou práci dobře.

  • Skautský kompetenční model je pomůckou pro personalistiku ve skautských střediscích a odvíjí se od něj také požadavky na skautské kvalifikační zkoušky.
  • Pro vzdělavatelky a vzdělavatele, kteří připravují vzdělávací program skautského kurzu a kladou si otázky, co má být jeho obsahem, představuje Skutský kompetenční model základní pomůcku.
  • Pro ty, kdo se připravují na role členek a členů zkušebních komisí, shrnuje Skautský kompetenční model důležité kontexty toho, co se u jednotlivých kvalifikací ověřuje.
 

Kompetence a Skautský kompetenční model jsou v této publikaci představeny jako užitečný myšlenkový model a důležitá pomůcka s tím, že ale nemají být chápány jako jediný způsob nahlížení vzdělávání.

Věříme, že publikace přispěje ke zpřehlednění komunikace ve vzdělávání a přinese podnětné myšlenky, které mohou vzdělavatele a jejich kurzy obohatit.

Michal Peroutka - Pérák
koordinátor vzdělávání 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1139x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu