....

Chyba na stránce: Pracujeme na opatřeních ke skautskému vzdělávání (pro současnou krizovou situaci a blízkou budoucnost) - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/vzdelavani/5048-dulezite-sdeleni-pro-vzdelavatele-a-zajemce-o-vzdelavani-pracujeme-na-opatrenich-ke-skautskemu-vzdelavani-pro-soucasnou-krizovou-situaci-a-blizkou-budoucnost"

Vzdělávání

Pracujeme na opatřeních ke skautskému vzdělávání (pro současnou krizovou situaci a blízkou budoucnost)

Sestry a bratři, rád bych vás informoval o tom, že ve středu 1. dubna bude Výkonná rada (VRJ) projednávat opatření a doporučení, která by měla podpořit skautské vzdělávání v současné krizové době (epidemiologická situace a pozastavení běžné činnosti organizace) a brzké budoucnosti. 

Předpokládám, že na omezenou dobu dojde ke zjednodušení některých procesů ve vzdělávání, jak pro vzdělávané, tak pro vzdělavatele. Dále předpokládám, že VRJ podpoří distanční formy vzdělávání. Bližší informace vám přineseme po jednání VRJ. 

Už teď chci ale vyjádřit prosbu na vzdělavatele, aby pomohli i za stávající situace udržet kapacity skautského vzdělávání na co nejvyšší možné úrovni. Některé kurzy již možná zvažují, jestli místo rušení dílčích víkendů nezruší celý ročník. Počkejte, prosím, s takovým rozhodováním na informace po zmíněném jednání VRJ, ať zvažujete aktuální kontext. Možná bude zapotřebí převádět řadu vzdělávacích obsahů do online podoby, možná bude potřeba se online i setkávat. V každém případě bude zapotřebí vaše práce na kurzu v této krizové situaci včetně nestandardní a flexibilní komunikace s uchazeči o skautské kvalifikace. O to vás už teď s předstihem prosím. 

Nepopisuji nyní žádná konkrétní opatření, protože věc je natolik vážná, že nemohu předjímat rozhodnutí VRJ. Považuji ale za potřebné vás už nyní informovat o tom, že na celé věci s Odborem pro vzdělávání pracujeme a že můžete počítat s tím, že začátkem dubna vás budeme informovat o přijatých opatřeních a nabízené podpoře.

S přáním pevného zdraví a vnitřního klidu

Filip Hlavinka - Mukóki
zpravodaj VRJ pro vzdělávání

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 935x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu