....

Chyba na stránce: Zveme Vás na XVI. Valný sněm do Jindřichova Hradce - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/ustredi/valny-snem/4716-zveme-vas-na-xvi-valny-snem-do-jindrichova-hradce"

Zveme Vás na XVI. Valný sněm do Jindřichova Hradce

Zveme Vás na XVI. Valný sněm do Jindřichova Hradce

Období našich střediskových, okresních i krajských sněmů je opět tady a s nimi i přípravy na závěrečný Valný sněm, na kterém se společně – již po šestnácté – sejdou delegátky a delegáti z celé republiky, aby rozhodovali o zásadních otázkách ve směřování našeho hnutí a zvolili nové zástupce do vrcholných orgánů Junáka – českého skauta.

Poprvé v historii zavítá Valný sněm do Jihočeského kraje, do malebného Jindřichova Hradce. Ten je nejen turisticky velmi vyhledávaným městem s bohatou historií a se zachovalými významnými památkami, ale také městem, ve kterém skauting zapustil kořeny již před 105 lety a patřil vždy k významným skautským centrům u nás. Věděli jste například, že první naše lesní škola probíhala v nedaleké Jemčinské oboře?

Organizace XVI. Valného sněmu se ujali skautky a skauti z jindřichohradecké Zlaté Růže, kteří v tuto chvíli intenzivně pracují na tom, aby o víkendu 27.–29. března 2020, kdy se sněm uskuteční, proběhlo vše k naprosté spokojenosti všech zúčastněných.

Samotný sněm bude probíhat v aule a přilehlých moderně vybavených prostorách Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické. Ubytování delegátů je plánováno ve školách, na vysokoškolských kolejích či v domově mládeže v příjemné docházkové vzdálenosti. Pokud by to pro někoho bylo málo, je zde možnost využít nepřeberné možnosti ubytování v hotelech nebo penzionech. Rádi doporučíme ty nejlepší. Společné stravování pak všem nabídne vysokoškolská menza a ze zkušenosti víme, že to rozhodně není žádná tuctová „závodka“.
Protože není Valný sněm jen místem vážných diskuzí a hlasování, ale také prostorem, kde se potkávají staří známí a probíhá zde i řada neformálních setkání, či je sdílena nejrůznější dobrá praxe a výstupy z hnutí, nebude ani zde chybět dostatek prostoru pro takové příležitosti.

Prostorná dvorana fakulty nebo upravená zahrada nabídne všem možnost pro relaxaci či osobní schůzky mezi jednáním. Skautské vybavení a materiály si budete moci jako vždy zakoupit ve stánku JUNSHOPu nebo TDC. Těšit se můžete pochopitelně i na dostatek výborného občerstvení – ať již vlastnoručně připraveného skauty nebo třeba z dílny kamarádů ze skvělé Kavárny Pohodička z Náměště nad Oslavou. Jejich dokonalá káva nebo palačinky dodají energii jistě nejednomu účastníkovi sněmu.

Dostatek zajímavého programu se chystá i na dobu mimo jednání sněmu. Bývá dobrou tradicí nabídnout účastníkům sněmu příležitost seznámit se alespoň trochu s městem, do kterého zavítali. V Jindřichově Hradci tak budete mít možnost navštívit zdejší hrad a zámek, který je po Pražském hradu a zámku v Českém Krumlově třetím největším zámeckým komplexem v republice. Stejně tak budete moci vystoupat na městskou věž u proboštského kostela Nanebevzetí Panny Marie a prohlédnout si tak celé město a především jeho zachovalé historické jádro pěkně z výšky. Nebude chybět možnost podívat se i na vzácné Krýzovy jesličky – největší mechanický lidový betlém na světě v Jindřichohradeckém muzeu. Připravovaná je i řada dalších překvapení – možná jedna noční šifrovací hra, společné muzicírování, skautská výstava na náměstí, či zpracovaný průvodce nabídkami volnočasového vyžití pro ty, kteří si budou chtít volný program zorganizovat podle svého.

Těšíme se, že si Valný sněm v Jindřichově Hradci užijete. A třeba se sem i díky němu budete chtít vracet – se svými blízkými nebo ještě lépe se svými skautskými oddíly.

Martin Holub - Lišák

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1199x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu