....

Chyba na stránce: Odbor pro velké akce - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/ustredi/odbory/5121-odbor-pro-velke-akce"

ODBORY

Zde najdete přehled odborů pracujících při ústředí Junáka – českého skauta. Pokud patříte mezi nové členy odborů, pak jistě uvítáte základní informace uvedené v Uvítacím balíčku pro členy odborů. Každý rok probíhá Setkání odborů s VRJ. Přehled uplynulých setkání a plánované setkání najdete v tomto článku.

Odbor pro velké akce

aneb banda lidí, za kterou se vydat, když pořádáš větší akci než čajový dýchánek...

Máš za sebou už nějaké zkušenosti s pořádáním, ale nevíš, kam je nasměrovat? Chceš vést kontingent na mezinárodním Jamboree, ale netušíš, kde najít tipy z předchozích let? Máš v hlavě naplánovanou tu nejlepší republikovou akci všech dob, jediné, co ti však chybí, je stan pro tři sta lidí? Nezoufej!

Jsme Odbor pro velké akce (orgán VRJ) a zaměřujeme na pomoc s organizací národních i mezinárodních akcí, jejich supervising, podporu a ranec dalších věcí.

Nabízíme pomocnou ruku všem šikovným organizátorům a navádíme ty začínající správným směrem. Můžeme ti nabídnout nejen radu členů odboru, ale i spousty dalších moudrých lidí z naší organizace, kteří sdílí svoje názory a zkušenosti z mnoha let pořádání akcí pod záštitou Junáka.

Historie pořádaných akcí je jen za posledních pár let značně spletitá a informací je více než zrnek písku. Jako odbor proto vedeme databázi těch nejdůležitějších o velkých akcích. Vše, co si od nás přečteš je psáno přímo organizátory nebo sestaveno s jejich pomocí. Snažíme se, aby všem nadšencům byly přístupné potřebné nástroje nejen pro úspěšný průběh akce a omezení zbytečných nedostatků, ale i pro ulehčení práce ze strany členů organizačního týmu. 

A co všechno se u nás na odboru děje? Třeba se dost možná setkáš s někým z nás na svojí velké akci. Mimo hotové (ale stále živé) projekty, které zahrnují seznam velkých akcí, dokumenty od Ústředí a manuály, můžeš sledovat i aktuální dění a třeba se zapojit.

Na čem mimo jiné naši odboráři pracují?

Centrální skautský sklad

Dost možná už víš, že Junák - český skaut, z.s. si pronajímá centrální sklad, ve kterém je spousta pokladů, které se zapůjčují pro skautské akce. V současnosti provádíme důkladné inventury a snažíme se, aby fungoval co nejefektivněji pro potřeby členů Junáka. 

Manuály pro velké akce

Za každou pořádnou akcí se skrývá mnoho více či méně obtížných kroků. Některé jsou zcela jasné, jiné organizátora třeba nenapadnou, dokud jim nestojí tváří tvář. Proto dáváme do kupy Manuál, který poslouží jako praktická příručka pro organizátory velkých akcí. 

Evidence velkých akcí

Pokud se do nějakého organizování pouštíš, ale přemýšlíš, jestli už podobná akce neproběhla či zrovna neprobíhá, rádi bychom ti poskytli funkční evidenci aktuálních i minulých akcí...

Archiv velkých akcí

...a když na nějakou zajímavou akci, co proběhla, narazíš, mohly by se ti taktéž hodit materiály od minulých organizátorů. 

Skautský areál v Ralsku

Je to les? Je to skautské tábořiště? Jednou to možná bude obojí! Když zadáš do online map Ralsko, uvidíš zeleň. Kousek této zeleně je potenciálním skautským areálem pro pořádání různých akcí a setkání. Velkou výhodou by byla jeho využitelnost pro organizátory celostátních akcí a finanční dostupnost jakožto územím pod správou Junáka. Skautský areál Ralsko řeší náš odbor ve spolupráci se starostou Junáka Josefem Výprachitckým - Josém a s lidmi okolo projektu Svojsíkův sen.

Co bychom rádi do budoucna rozjeli a k jakému dílu můžeš přiložit ruku
  • Dlouhodobý fundraising velkých akcí
  • Přepracování způsobu výběrových řízení
  • Práce s motivací a děkováním organizátorům velkých akcí
  • Propojování organizátorů velkých akcí 
  • Zapojování mladých a talentovaných 
  • Technický tým velkých akcí (jako má třeba Interkemp)
  • Vzdělávání v oblasti velkých akcí
  • Fórum supervizorů

Kontakt pro případné dotazy, připomínky nebo návrhy:

Podpůrné dokumenty pro organizátory od odboru

Podpora a požadavky pro velké akce

Další související odkazy

Členové odboru

Otazník

Vedu roverský kmen Triangulum na Praze 10. Studuji kybernetiku na FEL ČVUT. A pokud zrovna neřeším školu nebo skaut, rád fotím a cestuji.

 

Fišer

Je v čele zahraničního odboru. Předtím byl členem Náčelnictva a vedl kontingenty na velkých akcích. Podporuje rozvoj mezinárodního rozměru skautingu v Junáku.

Červ

Ahoj, kromě OVA jsem členem oddílu Leteckých skautů, kde se snažím získat pilotní licenci na větroně. Mám rád vše, co vám propůjčuje nadlickou sílu: auta, letadla, motorky, lodě, bagry a s tím spojené cestování. Kdybyste někdo chtěl projet nějaký jiný kontinent na motorce dejte mi vědět, něco vymyslíme. Abych přežil tak, poskytuji programátorské služby za peníze. 

Týna

Nazdar! Já jsem Týna a nejčastěji mě můžete vidět si číst nebo fotit. Dost často vymýšlím s kamarády hlouposti a pokud mě nemůžete najít podle obličeje, tak slibuji, že slyšet mě bude možná menší problém. B-) Pokud se mnou chcete řešit jakýkoliv problém, tak mi doneste jídlo, jakýkoliv. Ale nejlíp mě uplatíte sladkým.

Šutr

Šutr nemá nic zajímavého, co by chtěl o sobě říci světu.

 

Lung

Skaut, biomedicínský vývojář a anarchistický bohém. Pracuje v nemocnici, rád tančí, sjíždí skautské akce všeho druhu a spí.

   

Týna

Píšu, čtu a pak zas píšu, převážně do časopisu Roverský kmen. Současná léta trávím na vysoké, swingových tančírnách a jako správný kavárenský povaleč ve Skautském Institutu. 

Kulda

Kulda je na ústředí členka programového týmu, kde má na starosti celostátní akce programu. Původem je z 5. oddílu vodních skautek v Mladé Boleslavi, členka hlavního kapitanátu vodních skautů a týmu Kapitánské lesní školy vodních skautů. Ráda jezdí na vodu, na kole, na běžkách, chodí po horách, tancuje, běhá a hraje na kytaru a věnuje se rodinnému skautingu.

Dusík

Jsem člověk společenský, co rád poznává nejen nové lidi, ale i kultury, proto shledávám nejzajímavější činností cestování (pokud vám chybí někdo do party na trip, dejte vědět). Momentálně jsem na pozici studenta na brněnském gymnáziu. Mou zálibou je konzumace čokoládové zmrzliny (nebo čehokoliv čokoládového) a spánek, kterého se mi na pozici studenta vlastní vinou moc nedostává.

Mařenka

 

 

Píšu, čtu a pak zas píšu, převážně do časopisu Roverský kmen. Současná léta trávím na vysoké, swingových tančírnách a jako správný kavárenský povaleč ve Skautském Institutu.
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 814x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu