....

Chyba na stránce: Ústřice 2019 - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/ustredi/odbory/4845-ustrice-2019"

ODBORY

Zde najdete přehled odborů pracujících při ústředí Junáka – českého skauta. Pokud patříte mezi nové členy odborů, pak jistě uvítáte základní informace uvedené v Uvítacím balíčku pro členy odborů. Každý rok probíhá Setkání odborů s VRJ. Přehled uplynulých setkání a plánované setkání najdete v tomto článku.

Ústřice 2019

15. - 16. 11. proběhlo již 6. setkání Výkonné rady s odbory a dobrovolníky okolo ústředí ve Skautském institutu v Praze. 

Při letošním setkání jsme si připomněli 30. let od Sametové revoluce. V pátek za námi přišel Roman Šantora - Bobo, který nás provedl událostmi okolo obnovy Junáka v roce 1989. Poutavě si povídal s Jiřím Zajícem - Edym, jak on sám toto období prožíval, jaká byla atmosféra a situace této doby. 

Sobotní dopoledne jsme pak velmi interaktivním způsobem nahlédli pod pokličku činností jednotlivých odborů a pracovních skupin. Letos se zúčastnili se zástupci všech odborů: Odbor vlčat a světlušek, Skautský odbor, Roverský odbor, Odbor pro vzdělávání,  Strategický odbor, Infoodbor, Persoodbor, Ekoodbor, Zahraniční odbor a Duchovní odbor, Skauti na Zemi, Skauting pro všechny, zástupci redakce Skautingu, TDC, JUNu a některých pracovních skupin, Výkonné rady i Kanceláře ústředí. Celkem přes 50 účastníků, což podpořilo naši vzájemnou spolupráci a seznámení se  napříč všemi skupinami. Ukázalo se, kolik skvělých projektů se za uplynulý rok podařilo zrealizovat a za to starosta i zpravodajové Výkonné rady všem dobrovolníkům srdečně poděkovali.

Na závěr setkání jsme se věnovali tomu, kam v příštím roce společně s Výkonnou radou napnout své úsilí a kam směřovat v naší spolupráci. Dokonce jsme se odvážně pustili v návaznosti na předsněmovní diskusi do uvažování, kam se Junák posune za 10 let a které problémy před námi mohou vyvstat. Všichni jsme se tohoto úkolu zhostili velmi kreativně a v řadě diskusí otevřeli mnoho vážných i veselých témat, kterým bychom se do budoucna jistě měli věnovat.

 

Atmosféra byla velmi příjemná, všichni se aktivně zapojovali do programu, ale byl i čas na popovídání a občerstvení. 

Na další setkání příští rok na podzim se za pořadatelský tým těší
Ludmila Hobzová - Lída

 Na momentky ze setkání se můžete podívat v této fotogalerii:

 

 

 

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 647x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu