....

Chyba na stránce: PS NJ pro hospodaření a finanční zdroje - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/ustredi/nacelnictvo/5550-ps-nj-pro-hospodareni-a-financni-zdroje"

PS NJ pro hospodaření a finanční zdroje

PS NJ pro hospodaření a finanční zdroje

 

vedoucí skupiny: František Šereda - Moulin

členky a členové: Jakub Hájek - Rys, Jan Dočekal - Lupen, Ladislav Šinágl - Šimi, Ondřej Vokál - Vokin, Petr Macek - Blizzard, Roman Dvořák - Rejpal, Šárka Jechová - Mája, Václav Špaček - Štip, Vít Rusňák - Virus

cíle skupiny:

1) Vyhodnocení současné strategie - chceme "přilepit cenovku" na jednotlivé výstupy dosavadní strategie. Následně tyto informace srozumitelně prezentovat, aby byly přínosné jako podklad při odhadování nákladů strategie vznikající.

2) Tvorba nové strategie - při vzniku nové strategie chceme dodávat finanční kontext. Co to konkrétně bude znamenat se určí na základě průběhu prací na nové strategii (takže to teď nevíme)

3) Finanční zdroje a fundraising

  • chceme citlivě a nedestruktivně sledovat jak se daří vznikající skupině pro fundraising (viz plány VRJ).
  • Chceme rozvíjet kompetence členů skupiny (a přeneseně NJ) v této oblasti, aby bylo možné z pozice NJ nabídnout kvalifikovanou oponenturu, strategické zadání atd. To může zahrnovat také získání externího odborníka za člena skupiny.
  • Chceme zpřehlednit a ztransparentnit vazbu mezi ústředím a TDC. Hlavně u projektů, které tvoří finanční zdroje pro další použití v organizaci. Cílovou skupinou tohoto "ztrasparetnění" jsou členové NJ. Někdo jiný jen v případě, že to bude specificky třeba.
  • Chceme prozkoumat oblast nemovitostí jako možného dalšího finančního zdroje
  • Chceme prozkoumat možnosti vzájemné finanční podpory organizačních jednotek mezi sebou (vymyslet zda a jak vhodně použít volné peníze jednotek na spotřebu jednotek, které jich mají naopak nedostatek).

4) Ostatní - chceme hledat náměty na úspory a nabízet je VRJ (nebo organizačním jednotkám) jako inspiraci. - Chceme být příjemci (a podle potřeby oponenty) informací z oblasti finančního řízení a plánování (rozpočet, další procesy) a tyto informace dále srozumitelně předávat do NJ.

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 106x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu