....

Chyba na stránce: Generátor log pro skautské jednotky - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/komunikace/svs/2638-generator-loga-jednotky"

Skautský vizuální styl

Pomocí Skautského vizuálního stylu chceme vylepšít možnosti, jak vizuálně vyprávět o příbězích a hodnotách skautingu. Přiložte ruku k dílu! Na tomto místě vám Skautský vizuální styl a jeho nástroje představujeme, radíme, kde hledat podrobné informace a s čím a jak v rámci skautské grafiky pracovat.

Generátor log pro skautské jednotky

Generátor slouží pro organizační jednotky (nebo projekty) Junáka – českého skauta. Je možné do něj zadat text druhého a třetího řádku pod logem a snadno tak získat profesionální grafické podklady. Zde shrnujeme několik zásad jeho použití.

Generátor najdeš na generator.skaut.cz.

Co do generátoru zadat?

Do generátoru zadej jméno organizační jednotky (nebo projektu). Pro krátké jméno stačí použít pouze první řádek. Pokud je velmi krátké, doporučujeme jej rozepsat: například místo „Hora“ napíšeme „oddíl Hora“. Pro delší názvy slouží dva řádky textu, které by měly mít podobnou délku. Příliš dlouhé názvy je naopak možné zkracovat, například místo „středisko Černý havran“ napíšeme „Černý Havran“. Generátor zvládne pouze omezený počet znaků, v případě delších textů je nutné obrátit se na grafika (nebo na logo@skaut.cz) – vnímáme to jako jeho nedostatek, který teď ale neumíme řešit.

Co generátor vytvoří?

Pro horizontální a vertikální variantu loga generátor vytvoří tři barevné varianty: plnobarevnou, černou a bílou. Soubory jsou ve dvou standardních grafických formátech: bitmapový png a vektorový pdf. Všechny soubory mají průhledné pozadí, plnobarevná verze loga je navíc podložená oblým bílým podkladem. Černou verzi je možné přebarvením použít i pro jednobarevné použití, ražbu apod. Pro jiné varianty loga je nutné se obrátit na grafika.

Co ještě generátor umí

Výčet několika detailů, které se vztahují k fungování Generátoru. Pokud zadáš text pouze do horizontální nebo vertikální varianty loga, vygeneruje se pouze ta. Generátor automaticky nahrazuje pomlčku „–“ spojovníkem „-“ , pokud je oddělený mezerami. Jiná typografická a gramatická pravidla (správné uvozovky nebo velká písmena) však musíš hlídat sám. Vygenerovany text loga se uloží na server a je pro přehled dostupné administrátorům systému.

Další informace

Pro další informace o použití loga a vizuálním stylu navštiv stránku logo.skaut.cz. Najdeš zde kompletní grafický manuál, prostor pro zpětnou vazbu, i další návody a pomůcky.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3345x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu