....

Chyba na stránce: Google vyhledávání je konečně na Křižovatce - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/komunikace/krizovatka-navody-a-postupy/3717-google-vyhledavani-je-konecne-na-krizovatce"

Google vyhledávání je konečně na Křižovatce

Google vyhledávání je konečně na Křižovatce

Google vyhledávání konečně dorazilo na Křižovatku. Uživatelům by mělo přinést především snazší a rychlejší vyhledávání. Jak ho používat a na co si dát pozor se dozvíte v následujícím článku.

 Kde ho najdete?

  • formulář pro vyhledávání se nachází v místě původního vyhledávání - tj. na horní bílé liště vedle tlačítka "Přihlásit se"

Jak ho používat?

  1. Zadejte svůj dotaz
    Do vyhledávacího pole zadejte svůj dotaz. Pokud zadáte prvních několik písmen, můžete využít našeptávání.
  2. Prohlédněte si výsledky
    Ve stávajícím okně se vám objeví výsledky vyhledávání seřazené podle relevance.
  3. Zpřesněte rozsah hledání
    Google vyhledávání neprochází pouze Křižovatku, ale velké množství skautských webů. Pokud chcete omezit vyhledávání jen na jeden z nich, klikněte na záložku s názvem webu (nebo domény) v horní části výsledků vyhledávání. Záložky jsou řazeny podle relevance výsledků.
  4. Přejděte na vybraný odkaz nebo zavřete vyhledávání
    Kliknutím na vybraný odkaz se vám otevře výsledek v nové záložce. Pokud kliknete na křížek v pravém horním rohu nebo mimo výsledky vyhledávání, výsledky se zavřou.

Jaké weby Google prohledává?

Google prohledává následující weby (nebo domény). Pokud chcete výsledky omezit poze na jeden z nich, vyberte ve výsledcích vyhledávání záložku s názvem daného webu. Záložy jsou seřazeny podle množství relevantních výsledků. Pokud si nevyberete žádnou konkrétní záložku, zobrazí se všechny výsledky podle relevance. V pravém horním rohu můžete změnit vyhledávání podle relevance na vyhledávání podle nejbližšího data.

  •         Křižovatka
  •         Rovernet
  •         Skaut.cz
  •         Časopisy (casopisy.skaut.cz)
  •         JOBS.skaut.cz
  •         všechny weby na doméně skauting.cz
  •         dokumenty na Křižovatce

Jak Google vyhledávání funguje?

Google neprochází všechny vybrané stránky ve chvíli, kdy píšete dotaz do vyhledávacího pole. Vyhledávač si nejprve stránky zaindexuje (vytvoří si jejich rejstřík) a teprve pak je zobrazuje ve vyhledávání. To se po loňské optimalizaci webu děje mnohem častěji, ale i tak se vám nejspíš nejnovější články a dokumenty ve výsledcích nezobrazí. Je třeba s tím počítat.

V případě, že hledáte konkrétní článek nebo dokument a Google vám ho odmítá zobrazit, pak je vhodné použít původní (nativní) vyhledávání na Křižovatce. To stále funguje, nicméně ho nenabízíme jako hlavní variantu pro vyhledávání.

Kde najdu původní vyhledávání?

Hledáte dokumenty?

Pakliže chcete vyhledávat v dokumentech na Křižovatce, je možné použít také Google vyhledávač. Pokud vám Google nenabídne uspokojivé výsledky nebo pokud chcete hledat podle mnoha kategorií, bude lepší použít nový Přehled dokumentů. V něm si zobrazíte i náhledy a máte větší možnosti filtrovat výsledky podle různých kritérií.

Břetislav Krejsa (bretislav.krejsa@skaut.cz)
projektový pracovník pro skautské weby a interní komunikaci

Petr Vaněk - Permi (petr.vanek@skaut.cz)
zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3298x

Práce s článkem

5
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

3 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu