....

Chyba na stránce: Jak najít a opravit chybějící obrázky v článcích - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/komunikace/krizovatka-navody-a-postupy/2969-jak-najit-a-opravit-chybejici-obrazky-v-clancich"

Jak najít a opravit chybějící obrázky v článcích

Jak najít a opravit chybějící obrázky v článcích

Nezobrazují se vám v článku obrázky, ačkoliv jistě víte, že jste je v něm ještě před pár týdny viděli? Dobrá zpráva je, že víme jak je najít a v článku opět zobrazit. Špatná zpráva je, že je to potřeba udělat ručně.

1) Najděte v článku ikonky v místě chybějících obrázků

Chybějící obrázky v článku odhalíte snadno díky malým čtvercovým ikonkám, které se v článku objevují. Jejich podoba je závislá na typu prohlížeče. Ikonky z prohlížeče Google Chrome jsou vidět na následujícím obrázku.

2) Zadejte URL článku s chybějícími obrázky do následující tabulky

Zadejte URL článku s chybějícími obrázky do následující tabulky (pole A2 pod oranžovým nadpisem).

3) Stáhněte obrázky z odkazů vygenerovaných v tabulce

Chvilku po zadání URL článku do tabulky se vám vygenerují o několik řádků níže odkazy na chybějící obrázky. Přejděte na odkaz a obrázek si stáhněte do počítače.

4) Stažené obrázky nahrajte obvyklým způsobem do článku

Nyní již můžete obvyklým způsobem článek s chybějícími obrázky editovat. Na místo chybějících obrázků nahrajte obrázky, které jste právě stáhli. Jak vkládat obrázky do článku se dozvíte v tomto návodu: Založení a základní formátování článku

-- níže najdete alternativní starší postup pro vyhledání chybných obrázků --

2) Zkopírujte si do schránky URL adresu chybějícího obrázku

Klikněte pravým tlačítkem na ikonku chybějícího obrázku a poté vyberte možnost "Kopírovat adresu odkazu" (Chrome, Firefox), "Kopírovat odkaz" (Edge), "Kopírovat zástupce" (IE).

3) Otevřete prohlížeč, který (obvykle) nepoužíváte

Křižovatka již dnes standardně běží na šifrovaném protokolu https:// a všechny moderní prohlížeče automaticky mění adresu z http:// na https://, pokud jste ji již alespoň jednou použili. Pomocí https:// se však k obrázku nedostanete a potřebujete proto otevřít prohlížeč, ze kterého jste se na Křižovatku nikdy nepřihlašovali. Pokud používáte všechny prohlížeče, pak stačí u jednoho z nich kompletně vymazat historii navštívených stránek a adresa http:// se na https:// nezmění.

Po otevření prohlížeče (zde je použit Internet Explorer) vložte do adresního řádku zkopírovanou URL adresu. Měl by se vám načíst hledaný obrázek. Nyní již můžete kliknutím pravým tlačítkem na obrázek vybrat možnost "Uložit obrázek jako" a stáhnout ho do počítače.

Pokud se obrázek nezobrazí, zkontrolujte, že se vám v adrese nezobrazilo "https://...". Pokud ano, zkuste vymazat kompletně historii prohlížeče a pokus opakujte. Pokud ani to nepomůže, vyzkoušejte jiný prohlížeč, nebo zkontrolujte, zda již zkopírovaná adresa neobsahuje "https://" (neměla by).

Břetislav Krejsa
projektový pracovník pro skautské weby a interní komunikaci
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2858x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu