....

Chyba na stránce: Nové hlavní menu Křižovatky - více informací najednou, jednodušší přecházení mezi položkami a změny podle vašich připomínek. - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/komunikace/2167-nove-menu-na-krizovatce-vice-informaci-najednou-jednodussi-prechazeni-mezi-polozkami-a-zmeny-podle-vasich-pripominek"

Nové hlavní menu Křižovatky - více informací najednou, jednodušší přecházení mezi položkami a změny podle vašich připomínek.

Nové hlavní menu Křižovatky - více informací najednou, jednodušší přecházení mezi položkami a změny podle vašich připomínek.

Na základě vašich připomínek jsme v září připravili návrh nového hlavního menu pro Skautskou křižovatku. Setkal se s Vaší pozitivní reakcí a navíc jste ho v průběhu připomínkování ještě dále vylepšili. Vznikl tak dobrý podklad pro změnu, která je teď realizovaná. Nové menu je nyní na Křižovatce k dispozici a vypadá takto:

Jaká zlepšení přináší nové menu

V první řadě došlo k odstranění velmi nepopulárního opatrného dlouhého horizontálního přejíždění mezi položkami, kdy při vyjetí mimo menu docházelo k jeho zavření. Menu už nám tedy nebude zdaleka tak často “mizet pod rukama”, respektive pod myší.

V nové úpravě je také mnohem více vidět “dovnitř Křižovatky”. Všechny tři úrovně struktury menu se teď zobrazují společně a najednou a tak máme lepší přehled, co všechno je k nalezení v sekci “Vedení oddílu” a pak i co obsahuje její podsekce “Akce”. Při té příležitosti došlo i k přeuspořádání struktury informací a tak například sekce Program, velká část sekce Řízení střediska nebo třeba sekce Ústředí je teď rozdělena jinak - více podle toho, co na křižovatce vyhledáváme a tak aby menu bylo celkově jednodušší.

S čím mohou být dočasně problémy

Úpravy struktury s sebou nesou změny adres některých stránek. To může mít za následek, že některé výsledky vyhledávání na Google a jiných vyhledavačích budou nějakou dobu (řádově dny) chybné. Stejně tak, pokud máte některé stránky z Křižovatky uložené v záložkách, může být odkaz chybný. Totéž může platit pro přesměrování uložená v mezipaměti vašeho prohlížeče.

A ačkoli jsme se snažili vše opravit, mohou být samozřejmě chyby i v odkazech přímo na Křižovatce. Ty neváhejte nahlásit pomocí červeného chybového tlačítka. Tyto problémy se týkají menšiny obsahu Křižovatky, ale mohou nastat.

S novým menu vznikla také celá řada nových stránek. Ne všechny už vypadají tak, jak bychom chtěli. Jsou sice funkční, ale chybí na nich třeba obrázky. Nebo chceme, aby vypadaly trochu jinak a bylo na nich k dispozici více informací nebo funkcí. Protože ale po novém menu byla velká poptávka a se starým se špatně pracovalo, zpřístupňujeme jej již v tomto stavu. Plně funkční, i když někdy ne úplně krásné. Na kráse dále pracujeme.

Co dál

Budeme rádi když nás na všechny chyby a problémy budete upozorňovat pomocí chybového tlačítka. Reakce může být někdy delší, ale chyby postupně opravujeme a na hlášení odpovídáme.

Novým menu chystané změny na Křižovatce nekončí. Průběžně pracujeme na zrychlování načítání stránek, zkoušíme nové podoby hlavní stránky, vylepšenou podobu výsledků vyhledávání nebo z neviditelných úprav třeba (polo)automatickou kontrolu chybných odkazů.

Nápady na další rozvoj Křižovatky jsou vítány. Pište je zde do komentářů nebo na frantisek.sereda@junak.cz.

František Šereda - Moulin
redaktor interní komunikace

Petr Vaněk - Permoník
zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2280x

Práce s článkem

9
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

5 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu