....

Chyba na stránce: Měníme objednávání časopisů ve skautISu. Zkontrolujte, zda vám přijde! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/dalsi-instituce/tdc/tdc-casopisy/skauting/4059-menime-objednavani-casopisu-ve-skautisu-zkontrolujte-si-nastaveni-at-vam-dalsi-casopis-prijde"

SKAUTING

Metodický časopis pro dospělé v Junáku, kteří se zabývají (nejen) výchovou dětí a dalšími činnostmi, spjatými s chodem oddílů a středisek.

Měníme objednávání časopisů ve skautISu. Zkontrolujte, zda vám přijde!

Systém objednávání časopisů ve skautISu se díky neustálému vylepšování stal komplikovaný a nepřehledný. Složitost blokovala další rozvoj systému v oblasti časopisů a hlavně jeho uživatelskou přívětivost. Rozhodli jsme se proto systém ořezat a zjednodušit, což řada uživatelů jistě ocení. Pro malé procento uživatelů to ale bude znamenat několik drobných změn. Nováčkům v oddílech ale změna udělá radost.

Co se mění?

  • rušíme systém doobjednávání placených časopisů navíc přes skautIS - Doposud existovala možnost objednat si navíc jakýkoliv časopis přímo ve skautISu. Tuto možnost nyní rušíme. I nadále má každý člen zaregistrovaný v kategorii "s časopisem" možnost vybrat si zdarma 1 časopis (+ navíc případně metodickou přílohu Skauting). Další objednávky si musí jednotlivci nebo jednotky zajistit samostatně přes Send.cz.
  • každému nováčkovi budeme zasílat časopis od chvíle uvedení ve skautISu až do první registrace - V současnosti přijde novým členům pouze 1 časopis v rámci balíčku pro rodiče nováčků. Nově bude chodit časopis všem novým členům uvedeným ve skautISu až do první registrace zdarma. Po první registraci se dále časopis bude posílat právě dle nároku na časopis zdarma z registrace (případně při registraci do kategorie "bez časopisu" se přestane zasílat).
  • u časopisu BenJáMína bude možnost vybrat zasílání v balíku pouze pro celou jednotku - Doposud bylo možné u každého časopisu BenJáMína vybrat, zda se má zaslat v balíku vybrané osobě (typicky vedoucímu oddílu) nebo přímo členovi. Nyní bude možné vybrat zasílání pro celou jednotku v balíku nebo pro celou jednotku individuálně.
  • zjednodušujeme volbu zasílání balíčku pro nováčky - Nyní si u každého nováčka můžeme zvolit, zda se mu má balíček zaslat a zda má jít s časopisem nebo bez něj. Nově už bude možné vybrat pouze to, zda se má nováčkovi balíček pro rodiče odeslat.

Přestože to možná vypadá, že se omezují služby ze strany skautISu pro uživatele, očekáváme spíše přínos ve zjednodušení celé agendy. Funkce doobjednání časopisů, individuálního zasílání BenJáMíny a nastavení balíčku pro nováčky využíval jen naprostý zlomek jednotek, ale celý systém to neúměrně zatěžovalo a komplikovalo. Navíc konečně už ve skautISu nebudou zbytečné starosti s "autorizací časopisů", které v době registrace zbytečně vedoucí mátly. Nabídka na předplatné pomocí společnosti Send jim navíc nyní dává možnost snadno objednat časopis i nečlenům jednotek. 

Jak si objednat placený časopis navíc?

  1. Jít na stránku www.send.cz.
  2. V pravé horní části okna ve vyhledávacím okně zadat "skaut" a najít výsledky.
  3. Vybrat si jeden ze čtyř časopisů (BenJáMína, Světýlko, Skaut, Skautský svět) nebo metodickou přílohu Skauting.
  4. Kliknout na "objednat předplatné".
  5. Vybrat, zda chci objednat, darovat nebo prodloužit předplatné.
  6. Vyplnit objednávkový formulář.
  7. Zaplatit a těšit se na první zásilku.

 

Je potřeba něco udělat?

Ve většině případů nemusí jednotky dělat žádné změny. Pouze v několika případech je potřeba pro zachování stávajícího stavu udělat několik nových kroků:

  • pokud má někdo ve středisku objednaný navíc placený časopis - Každému, kdo si platil navíc časopis, bylo předplatné nyní automaticky zrušeno. Všem dotčeným osobám by o to měl přijít informativní email. Pokud bude chtít kdokoliv (i mimo naši organizaci) nyní získat předplatné časopisu, může si ho objednat přes službu SEND.  Je třeba jít na www.send.cz, tam vyhledat časopis a objednat roční předplatné. Send pak bude vždy u konce předplatného vyzývat k další úhradě, což bude jistě lepší služba zákazníkům než nyní, kdy vždy předplatné po roce automaticky skončilo.
  • pokud měl někdo objednanou placenou metodickou přílohu časopisů - Skauting - Příloha Skauting se stejně jako časopisy nebude dát přiobjednat přes skautIS.  Nově se však dá rovněž objednat přes Send. Určitě však není od věci podívat se, kdo Skauting dostává a komu by se hodil a nastavení případně upravit.
  • pokud budete chtít udělat nováčkům radost, zapište je do skautISu v první polovině září - Pokud zapíšete nováčky do skautISu včas, tak dostanou do registrace dva časopisy zdarma namísto jednoho. Nejednoho nováčka tím potěšíte a zároveň mu umožníte lépe zvážit, zda si časopis v dalším roce objedná.

Jak je to s metodickou přílohou časopisů - Skautingem?

Každý činovník, který je ve výchovných či přímo vedoucích funkcích jednotek ke svému základnímu časopisu automaticky dostává přílohu Skauting (vedoucí oddílů, jejich zástupci, vedoucí středisek, výchovní zpravodajové, zpravodajové pro rovery, světlušky, skauty apod.).

Každá jednotka může navíc přidělit 3 další Skautingy zdarma libovolným dalším lidem z dané jednotky.

Břetislav Krejsa (bretislav.krejsa@skaut.cz)
projektový pracovník pro skautské weby a interní komunikaci

Tomáš Slavík - Fred (tomas.slavik@skaut.cz)
ředitel TDC

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 5024x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

8 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu