....

Chyba na stránce: Kniha rozhovorů Skautské vize? Inspirující, tvrdí recenzentka - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/dalsi-instituce/tdc/1497-skautske-vize-inspirujici-tvrdi-recenzentka"

TISKOVÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM

Posláním Tiskového a distribučního centra Junáka (TDC) je podporovat činnost běžných organizačních jednotek plněním úkolů, které přesahují jejich možnosti, a to zejména: zajištění vydávání, distribuce a prodeje knih, časopisů, propagačních materiálů a jiných publikací, provoz a rozvoj internetových a komunikačních nástrojů Junáka, zajištění celostátních projektů a akcí a dále zajištění aktivit souvisejících s propagací Junáka.

Kniha rozhovorů Skautské vize? Inspirující, tvrdí recenzentka

V aktuálním vydání časopisu Roverský kmen (prosinec 2014) vyšla také kraťoučká recenze Skautských vizí, nevšední knížce rozhovorů s deseti významnými osobnostmi, jejichž život se do větší nebo menší míry protnul se skautingem. Prý se jedná o literaturu na dlouhé zimní večery, říká recenzentka, takže zbystřete, protože kdy jindy než teď je ta nejvhodnější doba k tomu, abyste se s novou publikací seznámili. Ve společnosti dobré knihy navíc není žádný večer pocitově příliš dlouhý, zkuste to.

TIP: Kupte si knihu do středy 17. prosince 2014 včetně a ve čtvrtek 18. prosince Vám ji rovnou posíláme. Do Vánoc byste ji tak ještě mohli stihnout obdržet. Více zde

KUPTE SI KNIHU NA: skaut.cz/obchod

RECENZE

 
Místo dalekosáhlé recenze by stačilo jen jedno slovo: INSPIRUJÍCÍ. Nově vydaná kniha Skautské vize předkládápřepis debat se známýmia uznávanými skauty i neskautyna skautská témata. Rozhovory dávají nahlédnout do života zpovídaných a přinášejí jejich osobní výpověď,jaký pro ně měl skauting smysl, jaký má smysl teď a jaký směr by měl mít dál. Je to četba na opravdu dlouhé zimní večery. Rozhovory jsou obsáhlé a natolik výživné, že víc než jeden denně nezvládnete. Nesnažte se o to! Skautské vize patří mezi knihy, ke kterým se můžete na své životní cestě neustále vracet, protože v ní najdete pokaždé to, co potřebujete. Slova, věty, informace, které jste předtím jen přelétli. Až na vás někdy padne skautská, osobní či profesní krize, může být tato kniha tím pravým receptem.
 
Paleta osobností je opravdu široká. Politolog Stanislav Balík, herec Tomáš Hanák, fyzioložka a biochemička Helena Illnerová, ekonom a politolog Zdeňek Kudrna, novinář a hudebník Jan Macháček, režisér a producent Václav Marhoul, ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek, politik Karel Schwarzenberg, režisérka a kameramanka Olga Špátová, kněz a biolog Marek Vácha. Myslím, že stojí za to knihu zařadit do střediskové knihovny. Dokážu si představit, jak si o knize členové povídají a říkají, který rozhovor se jim nejvíc líbil, co je překvapilo, zaujalo a inspirovalo… Rozšiřte si své obzory. A neposílejte knihu k šípku.
 
Magdaléna Kratochvílová (Shamanka)
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1037x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu