....

Chyba na stránce: 3 roky - prodlužuje se platnost členských karet. Přibývají i další výhody. - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/benefity/benefity-karta/2097-3-roky-prodluzuje-se-platnost-clenskych-karet-a-pribyvaji-dalsi-vyhody"

ČLENSKÁ KARTA A SLEVY

Tradiční papírové skautské průkazky přestávají na svoji roli stačit. Od členského průkazu se dnes čeká, že nabídne výhody, bonusy a slevy. Právě ty členská karta nabízí ve velkém rozsahu. Podívejte se na této stránce na vše, co vás ve vztahu ke členské kartě zajímá.

3 roky - prodlužuje se platnost členských karet. Přibývají i další výhody.

Před prázdninami proběhl velký průzkum o členské kartě. Různé verze dotazníku byly připraveny pro skauty, kteří používají členskou kartu, pro ty, kdo ji dříve měli a už ji nepoužívají a také pro ty, kdo ji zatím neměli nikdy. Z výsledků vyplynulo několik jasných vylepšení, která by se měla zavést. A u většiny se to povedlo.

Co je nejdůležitější? Členské karty vydané od registrace 2016 dále budou mít platnost až 3 roky a už se nebude rozlišovat cena podle toho, zda mají karty všichni členové z oddílu nebo jen někdo. Na základě zpětné vazby od členů se povedlo projekt členských karet upravit a platnost výrazně prodloužit.

 

Dále stojí za pozornost:

  • všechny karty budou stát jen 24 Kč (od r. 2020 stojí 25 Kč),
  • pro rok 2016 se mírně změní vzhled karet,
  • dále se rozšiřuje síť výhod a slev (pro jednotlivce i oddíly) a
  • jedná se s dopravci o lepší praxi při prokazování věku pomocí karty.

3 roky – delší platnost pro většinu karet

Členské karty (EYCA i běžné členské karty) budou mít nově delší platnost – tři roky. Nebude tedy třeba objednávat kartu s každou registrací a všichni ji budou moci používat déle.

Na tuto změnu bude od registrace 2016 připravený i skautIS, který bude při každém objednávání karet přehledně zobrazovat, kdo platnou kartu ještě stále má a kdo už ne a může si ji tedy na další tři roky objednat.

Karta vydrží třikrát déle a bude s ní třikrát méně práce než dosud.

Z dotazníku mezi uživateli prodloužení platnosti vyplynulo jako naprostá priorita a podle očekávání se také potvrdilo, že se jedná o jeden z důležitých důvodů, proč někdo kartu neobjednává.

Z tříleté platnosti karet existují dvě výjimky týkající se karet EYCA a EYCA Student. Studentské karty mají stále platnost jen 1 rok - s ohledem na platnost potvrzení o studiu. EYCA karty budou mít standardně platnost celé tři roky, ale v případě, že v průběhu této tříleté doby bude mít uživatel karty 31. narozeniny, tak platnost karty bude kratší – do konce dubna před 31. narozeninami (do 30 let věku včetně může mít člen kartu ve verzi EYCA, později už jen běžnou členskou kartu).

Všechny karty budou stát 24 korun (od r. 2020 stojí 25 Kč)

Cena karet zůstává obdobná jako v minulosti (stále 24,-Kč; od r. 2020 stojí 25 Kč), ale navíc rovnou až s tříletou platností. Navíc je cena méně než čtvrtinová proti běžné nabídce, kdy karty EYCA, EYCA Student či podobné karty ISIC stojí minimálně 100 Kč (a ještě k tomu jen na jeden rok). Při objednání karty v termínu registrace bude cena vždy 24 Kč (od r. 2020 stojí 25 Kč) a už není třeba řešit to, zda má kartu objednanou celý oddíl nebo jen někteří členové. Podle zpětné vazby to takto bude mnohem víc praktické.

Karty doobjednávané později v průběhu roku (např. po ztrátě karty, pro nováčky v průběhu roku atd.) stojí stále 45 Kč a jejich platnost je také téměř 3 roky – končí vždy ke konci dubna, jako karty vydávané ve standardním termínu s registrací.

Nové slevy a prokazování věku v dopravních prostředcích

Díky všem, kdo dotazník vyplnili, se nám sešlo mnoho praktických a konkrétních požadavků na to, kde všude by členská karta mohla přinášet výhody a slevy. Ačkoli slevy nejsou podle naprosté většiny těch, co dotazník vyplnili, nejdůležitější funkcí karty, bude se na základě podnětů v jejich rozšiřování dále pokračovat.

Nejžádanější slevy už karta nabízí: Členská karta přináší slevu ve skautské prodejně JUN. Také je možné ji využít k získání slevy na státních hradech a zámcích, ale i mnohda dalších místech. Více najdete v seznamu slev na webu www.eyca.cz/slevova-mista

Karta také splňuje všechny požadavky pro prokazování věku při využívání slev u dopravců, které se na věk váží. U některých dopravců občas dochází k problémům s uznáváním této slevy. Na základě vaší zpětné vazby už Česká rada dětí a mládeže ve spolupráci s Junákem - českým skautem začala komunikovat s konkrétními dopravci, aby se tyto problémy odstranily a kartu bylo možné k prokazování věku používat bez problémů u všech dopravců.

Co teď?

Se spuštěním registrace 2016 (počátkem prosince 2015) bude možné začít objednávat nové členské karty s výrazně delší platností než dosud. Karty se podobně jako v předchozích letech budou vyrábět v únoru a k rozesílce dojde přibližně v březnu (proti předchozím letům dojde k určitému urychlení, aby se k vám karty dostaly o něco dříve).

K objednání karet budete potřebovat pro každého člena, kterému kartu budete objednávat, jeho portrétovou fotografii ve velikosti minimálně 1200x1600px (lze snadno pořídit téměř jakýmkoli digitálním fotoaparátem či mobilním telefonem). Klidně si je můžete začít připravovat a nahrávat do skautISu už nyní.

Chcete-li o výsledcích kartového průzkumu vědět více, ptejte se v komentářích.

Ondřej Peřina (Jerry)
zpravodaj VRJ pro ICT a organizaci

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3166x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu