....

Chyba na stránce: Lesní kurz/škola - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/vzdelavani/kvalifikace-oddil/1020-lesni-kurz-skola-oddil"

Lesní kurz/škola

Lesní kurz/škola

Pokud hledáte kurz, který vám pomůže dobít baterky a načerpat síly, je možné vybírat z kurzů nekvalifikačních, zpravidla roverských. Lesní školy pak nabízí možnost dalšího vzdělávání po vůdcovské zkoušce.

Lesní kurzy (LK)

Na LK bez zkoušky nezískáte žádnou kvalifikaci, ale je to výborná příležitost k osobnímu rozvoji, aktivnímu odpočinku a dobití skautských baterek. LK jsou zpravidla zaměřeny na mladší nebo starší věkovou kategorii R&R, popř. na nějaké konkrétní téma. Pravidelně v nabídce najdete roverské kurzy Fonticulus (pro mladší) a Fons (pro starší) či Svatoplukovy pruty, které jsou určeny pro týmy z roverských kmenů. Absolventi lesních kurzů jsou oprávněni nosit šedý šátek s lemem výchovné kategorie, s kterou pracují.

Lesní školy (LŠ)

Lesní školy jsou formou dalšího vzdělávání po vůdcovské zkoušce. Jsou primárně určeny vedoucím oddílů k jejich dalšímu rozvoji, ale jsou i školy, které se zaměřují na získání některé z tzv. odborných činovnických kvalifikací, a směřují tedy spíše k lektorství či instruktorství.

Lesní školy mají zpravidla podobu cca týdenního letního pobytu a několika předcházejících či naopak následných víkendů. Absolventi lesních škol jsou oprávněni nosit šedý šátek bez lemu. Mezi nejznámější lesní školy patří např. Jihočeská lesní škola, Ekumenická lesní škola nebo Severočeská záchranářská lesní škola.

Přehled o připravovaných kurzech a školách najdete v Databázi vzdělávacích akcí.  

 

logo

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu