....

Chyba na stránce: Nástroj pro vzdělavatele - rozdílová zkouška ČZ/VZ - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/vzdelavani/dalsi-moznosti-vzdelavani/3032-rozdilova-zkouska-cz-vz"

Vzdělávání vhodné pro oddílové rady

Pokud byste měli tip na vhodný článek, knížku nebo webové stránky týkající se vzdělávání, pošlete nám ho prosím na email vzdelavani@skaut.cz.    

Nástroj pro vzdělavatele - rozdílová zkouška ČZ/VZ

Na žádost některých zkušebních komisí jsme připravili metodický nástroj, srovnávací tabulku, která radí, jak přistupovat k ověření podmínek ČZ a VZ v rámci jedné zkoušky.

Na úvod je důležité říci, že spojená zkouška ČZ + VZ by se měla konat jen v odůvodněných případech - pro starší a zkušené účastníky, kteří nemají možnost zúčastnit se dvou kurzů a potřebují získat kvalifikaci.

Tuto zkoušku je nutné oznámit v projektu vzdělávací akce, který schvaluje zpravodajka pro vzdělávání a účast na ní by měla probíhat s vědomím a souhlasem vysílajícího střediska (výjimka z min. roční praxe ve vedení oddílu nebo střediska po složení čekatelské zkoušky).

Do skautISu se zadává jedna akce - vůdcovský kurz - se dvěma zkouškami (čekatelská a vůdcovská zkouška). V případě, že budete mít problém se zaškrtáváním splnění podmínek účastníků v hlášence, napište, prosím, na vzdelavani@skaut.cz.

Nástroj je možné využít dvěma způsoby:

a) jednoduchý způsob z perspektivy zkušební komise VZ, která pouze ověří ty požadavky z ČZ, které nejsou automaticky součástí VZ, a dále kompletní VZ.

b) složitější způsob z perspektivy zkušební komise ČZ, která kombinuje požadavky ČZ s VZ podle své potřeby (u VZ s využitím požadavků, které nejsou v minimálním ověřovaném obsahu).

Obsah srovnávací zkoušky ČZ+VZ si můžete stáhnout zde.

 

Michal Peroutka - Pérák
koordinátor vzdělávání

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1735x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu