....

Chyba na stránce: Připomínkujte první kapitoly připravované metodiky pro nové oddíly - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/zalozeni-noveho-oddilu/4926-pripominkujte-prvni-kapitoly-pripravovane-metodiky-pro-nove-oddily"

ZALOŽENÍ NOVÉHO ODDÍLU

S rostoucí zájmem o skauting, narůstá i členská základna celé organizace. Mnoho oddílu je přeplněných a nemají místo pro nové členy. Objevuje se tak potřeba vzniku nových oddílů, které mohou ulevit přeplněným oddílů nebo také rozšířit skauting na nová místa.

Na této stránce naleznete informace a podporu nejen pro zájemce o založení nového oddílu, ale také organizační jednotky a činovníky a činovnice, které toto téma zajímá.

Pro další podrobnosti si přečtěte tento článek.

 

Připomínkujte první kapitoly připravované metodiky pro nové oddíly

Připomínkujte do 2. února metodiku, která by měla odpovědět na otázky všem, co se chystají založit nový oddíl. Nyní dáváme k veřejnému připomínkování první drafty dvou kapitol.

Rádi bychom nyní otevřeli prostor všem, které téma zajímá, k zasílání podnětů a připomínek. Pište své postřehy k pojetí a obsahu jednotlivých zveřejněných kapitol. Vítáme cokoliv, co vás napadne a pro další práci na metodice by mohlo být přínosné. Komentovat můžete přímo do dokumentu v režimu komentářů nebo barevně odlišených návrhů úprav. Můžete také poslat kompaktní komentář na e-mail sarka.pavlaskova@skaut.cz.

>>>Metodika ZNO - připomínkování<<<

V on-line dokumentu naleznete první pracovní texty připravované metodiky pro nové oddíly, zatím obsahuje dvě kapitoly – 2. Proč zakládat oddíly a 5. Vedení nového oddílu, které budou v nejbližší době doplněny o kapitolu 7. Jak to má středisko.

Celá metodika bude finálně obsahovat 7 kapitol. Témata kapitol jsme volili tak, aby pokryla pokud možno všechny důležité oblasti potřebné pro založení nového oddílu a jeho rozjezd a poskytla informace jak zakládajícím osobám, tak středisku, pod kterým oddíl může vzniknout. Obsah (s dalšími podrobnosti) byl ověřován se zájemci o téma, setkáních s vedoucími, kteří oddíl někdy v minulosti zakládali, i v rámci on-line veřejného připomínkování v minulosti. Rozsah celé metodiky je plánován do 30 stran a nakonec bude ke stažení na Křižovatce jako PDF.

Plánovaný obsah celé metodiky:
  1. Co je nový oddíl
  2. Proč zakládat oddíly (probíhá připomínkování)
  3. Vytvoření zázemí pro start oddílu
  4. Kdo nám může pomoci
  5. Vedení nového oddílu (probíhá připomínkování)
  6. První kroky nového oddílu
  7. Jak to má středisko (probíhá připomínkování)

Metodika je psána ve spolupráci skautských dobrovolníků a dobrovolnic, kteří mají s novými oddíly zkušenost. Bude procházet oponenturami, po zapracování komentářů jí čeká jazyková úprava, dále celkové testování a v konečné fázi grafická úprava. Poté bude k dispozici jako dokument PDF ke stažení.

Děkujeme a těšíme se na vaše náměty. Zasílejte je prosím do 2. února včetně. Věříme, že i s pomocí tohoto veřejného skautského připomínkování nabídneme vhodnou metodickou pomůcku, která nabídne ucelené informace k zakládání oddílů.

Díky za spolupráci.

Šárka Pavlásková
Koordinátorka projektu zakládání nových oddílů


 

Zakládání nových oddílů je jedno z témat strategie Junáka – českého skauta do roku 2022. Zajímá vás téma a chtěli byste se jakkoliv zapojit, nebo hledáte pomoc při zakládání oddílu? Neváhejte kontaktovat koordinátorku na e-mail: sarka.pavlaskova@skaut.cz.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 579x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu