....

Chyba na stránce: Plánuješ založení nového oddílu? Máme pro tebe rychlého pomocníka - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/zalozeni-noveho-oddilu/4709-planujes-zalozeni-noveho-oddilu-mame-pro-tebe-rychleho-pomocnika"

ZALOŽENÍ NOVÉHO ODDÍLU

S rostoucí zájmem o skauting, narůstá i členská základna celé organizace. Mnoho oddílu je přeplněných a nemají místo pro nové členy. Objevuje se tak potřeba vzniku nových oddílů, které mohou ulevit přeplněným oddílů nebo také rozšířit skauting na nová místa.

Na této stránce naleznete informace a podporu nejen pro zájemce o založení nového oddílu, ale také organizační jednotky a činovníky a činovnice, které toto téma zajímá.

Pro další podrobnosti si přečtěte tento článek.

 

Plánuješ založení nového oddílu? Máme pro tebe rychlého pomocníka

Založit nový oddíl může být snazší, když víš, co vše tě bude čekat. Vytvořili jsme pro tebe první pomůcku, která tě zakládáním provede.

V projektu Zakládání nových oddílů se nám během prázdnin povedlo vytvořit rychlého pomocníka, tzv. checklist. Ten byl vytvořen, aby pomáhal jako první návodná pomůcka vedoucím zakládajícím nový oddíl. Prošel několika připomínkováními právě od těch, kteří mají zkušenost se zakládáním a nyní ti ho můžeme představit.

O co se jedná?

Ať zakládáš oddíl z jakýchkoliv důvodů, čekají tě vždy stejné kroky, proto jsme vytvořili tohoto rychlého pomocníka nebo-li checklist. Ten je vytvořen v elektronické podobě (pdf) a tak se dostane ke všem. Můžeš si ho uložit do svého počítače a pracovat s ním v počítači nebo si ho můžeš vytisknout. Využiješ ho tak naplno, budeš do něj vpisovat poznámky a odškrtávat si již vyřešené body. Bude ti tak krásně zobrazovat práci, kterou jsi na novém oddíle už provedl.

Skládá se ze dvou stran:

  • První strana obsahuje seznam bodů, kde si můžeš zvládnuté rovnou odškrtávat. U každého bodu najdeš krátkou poznámku, která ti poradí nebo tě odkáže tam, kde se o tématu můžeš dozvědět více informací.
  • Druhá strana nabízí místo na tvé poznámky, doplnění kontaktů a dalšího.

Pokud s ním chceš hned začít pracovat, stáhni si ho zde:

 


Zakládání nových oddílů je jedno z témat strategie Junáka – českého skauta do roku 2022. Jak se poslední dobou ukazuje díky velkému zájmu o skauting a růstu organizace se jedná o jedno z důležitých témat, kterému se aktivně snažíme věnovat a podporovat zájemce, kteří se nový oddíl rozhodnou založit. Zajímá vás téma a chtěli byste se jakkoliv zapojit, nebo hledáte pomoc při zakládání oddílu? Podívejte se zde.

Šárka Pavlásková
Koordinátorka projektu zakládání nových oddílů

 

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 964x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu