....

Chyba na stránce: Vyzkoušeli jste už Semafor pro oddíly? Napište nám vaši zkušenost - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/semafor/4738-vyzkouseli-jste-uz-semafor-pro-oddily-napiste-nam-vase-zkusenosti"

Semafor je nová možnost, jak hodnotit oddílovou činnost a jak se s oddílovou radou dobře připravit pro plánování. Stojí na stejných principech jako Hodnocení kvality – např. diskuze s celou oddílovou radou, upřímnost k sobě a k oddílu, vytvoření prostoru pro názor každého apod. Vychází také ze stejných rámcových okruhů k hodnocení.

Semafor nevyžaduje zaznamenání výsledků diskuze do SkautISu - a tedy ani neumožňuje (na rozdíl od Hodnocení kvality) porovnání hodnocení za jednotlivé roky, ani nenabízí detailní výstupy hodnocení. Semafor je oproti Hodnocení kvality méně podrobný a návodný v otázkách k prodiskutování. Nabízí však navíc tipy a inspirace, jakým konkrétním způsobem se oddíl může posunout v hodnocených oblastech. Skládá se celkem ze tří částí, které se navzájem doplňují:

1. otázky k diskuzi v týmu oddílové rady
2. záznamový Semafor pro poznámky z diskuze
3. inspirace pro změnu a plánování

Vyzkoušeli jste už Semafor pro oddíly? Napište nám vaši zkušenost

Hledáme oddíly, které již vyzkoušely novou možnost, jak zhodnotit svou oddílovou činnost - Semafor. Patří Tvůj oddíl mezi ně? Zajímají nás Tvé zkušenosti, dojmy a návrhy ke zlepšení!

Rádi bychom se s Tebou spojili ať už osobně či přes skype. Napiš nám na sebe kontakt na e-mail kvalita@skaut.cz a domluvíme se, jak se nejlépe “potkat”, aby to pro Tebe bylo co nejkomfortnější (jak formou, tak časem).

Stručnou zpětnou vazbu nám můžeš také dát pomocí krátkého dotazníku nebo napiš cokoli, co Ti utkvělo v hlavě, na kvalita@skaut.cz. I to nám velmi pomůže posunout Semafor správným směrem.

Pro ty z vás, kdo o Semaforu ještě neslyšeli a článek přesto rozklikli:

Před tábory jsme pro Vás připravili další možnost, jak zhodnotit vaši oddílovou činnost. Se Semaforem můžete zjistit, v čem s oddílem chcete dál pokračovat, co nového byste rádi vyzkoušeli nebo naopak čeho zanechali.

Veškeré materiály k Semaforu pro oddíly najdete na www.skaut.cz/semafor.

Kateřina Slavíková
koordinátorka projektu Hodnocení kvality

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 486x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: