....

Chyba na stránce: Vyzkoušeli jste už Semafor? Podělte se prosím o zkušenosti - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/semafor/4692-pridejte-se-k-setkani-a-zlepsete-oddilovy-semafor"

Semafor je nová možnost, jak hodnotit oddílovou činnost a jak se s oddílovou radou dobře připravit pro plánování. Stojí na stejných principech jako Hodnocení kvality – např. diskuze s celou oddílovou radou, upřímnost k sobě a k oddílu, vytvoření prostoru pro názor každého apod. Vychází také ze stejných rámcových okruhů k hodnocení.

Semafor nevyžaduje zaznamenání výsledků diskuze do SkautISu - a tedy ani neumožňuje (na rozdíl od Hodnocení kvality) porovnání hodnocení za jednotlivé roky, ani nenabízí detailní výstupy hodnocení. Semafor je oproti Hodnocení kvality méně podrobný a návodný v otázkách k prodiskutování. Nabízí však navíc tipy a inspirace, jakým konkrétním způsobem se oddíl může posunout v hodnocených oblastech. Skládá se celkem ze tří částí, které se navzájem doplňují:

1. otázky k diskuzi v týmu oddílové rady
2. záznamový Semafor pro poznámky z diskuze
3. inspirace pro změnu a plánování

Vyzkoušeli jste už Semafor? Podělte se prosím o zkušenosti

Před tábory jsme pro vás připravili další možnost, jak zhodnotit vaši oddílovou činnost. Se Semaforem můžete zjistit, v čem s oddílem chcete dál pokračovat, co nového byste rádi vyzkoušeli nebo naopak čeho zanechali.
Už jste Semafor vyzkoušeli?
Zajímají nás vaše zkušenosti, dojmy, návrhy ke zlepšení!

Dejte nám vědět, jak se vám se Semaforem pracovalo, jak jste ho uchopili, kde vidíte prostor pro zlepšení, jak ho přijal váš oddílový tým. Dát zpětnou vazbu nám můžete sem a na e-mail kvalita@skaut.cz.

Nebo přijměte pozvání na osobní/ skype setkání 8.10. 2019 v Praze k Semaforu, kde můžete přímo ovlivnit plány na případná další vylepšení. V případě zájmu o účast na schůzce mi prosím napište do 30.9. váš kontakt na e-mail katerina.slavikova@skaut.cz.

Veškeré materiály k Semaforu pro oddíly najdete na www.skaut.cz/semafor.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 780x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: