....

Chyba na stránce: SEMAFOR pro zhodnocení činnosti oddílu je tu! Vemte ho s sebou na tábor a zkuste třeba v hamace nebo na pařezu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/semafor/4596-semafor-pro-zhodnoceni-cinnosti-oddilu-je-tu-vemte-ho-s-sebou-na-tabor-a-zkuste-treba-v-hamace-nebo-na-parezu"

Semafor je nová možnost, jak hodnotit oddílovou činnost a jak se s oddílovou radou dobře připravit pro plánování. Stojí na stejných principech jako Hodnocení kvality – např. diskuze s celou oddílovou radou, upřímnost k sobě a k oddílu, vytvoření prostoru pro názor každého apod. Vychází také ze stejných rámcových okruhů k hodnocení.

Semafor nevyžaduje zaznamenání výsledků diskuze do SkautISu - a tedy ani neumožňuje (na rozdíl od Hodnocení kvality) porovnání hodnocení za jednotlivé roky, ani nenabízí detailní výstupy hodnocení. Semafor je oproti Hodnocení kvality méně podrobný a návodný v otázkách k prodiskutování. Nabízí však navíc tipy a inspirace, jakým konkrétním způsobem se oddíl může posunout v hodnocených oblastech. Skládá se celkem ze tří částí, které se navzájem doplňují:

1. otázky k diskuzi v týmu oddílové rady
2. záznamový Semafor pro poznámky z diskuze
3. inspirace pro změnu a plánování

SEMAFOR pro zhodnocení činnosti oddílu je tu! Vemte ho s sebou na tábor a zkuste třeba v hamace nebo na pařezu

Na táboře nebo po něm budete nejspíš v oddílové radě diskutovat o tom, co se vám letos v oddíle povedlo a kam směřovat příští rok. Proto jsme připravili pro oddíly pilotní verzi Semaforu, další možnosti, jak nastavit zrcadlo oddílové činnosti. Stojí na stejných principech jako Hodnocení kvality (např. hodnocení s celou oddílovou radu, upřímnost k sobě a k oddílu, prostor pro názor každého apod.). Se Semaforem zvládnete pracovat klidně na pařezu - bez počítače a internetu - a diskutovat s oddílovou radou můžete způsobem a tempem, které vyhovuje právě vám.

Semafor se skládá celkem ze tří částí, které se navzájem doplňují:

1. otázky k diskuzi v týmu oddílové rady (s pár inspiracemi, jak oddílovou činnost v konkrétní oblasti posunout)
2. záznamový Semafor pro poznámky z diskuze (slouží k dohodě oddílové rady a k vizualizaci směru, kterým se oddíl chce dál vydat)
3. inspirace pro změnu a plánování (zdroje, odkazy na TED videa, na koho se můžete obrátit a další)

Semafor vznikl na základě požadavků a přání části oddílových vedoucích a věříme, že pro vás bude další příjemnou možností, jak s oddílovou radou zhodnotit vaši dosavadní činnost a zároveň inspirací, kudy se vydat dál.

Semafor nemá nahradit Hodnocení kvality ve skautISu (není tak detailní, nenabízí propracované výstupy skautISového Hodnocení). Po Semaforu lze Hodnocením kvality navázat, abyste např. nepřišli o možnost srovnat svůj oddíl s předchozími lety. Semafor má spíše podpořit v hodnocení oddílové činnosti i ty oddíly, pro které Hodnocení kvality ve skautISu není to pravé, ať jsou důvody jakékoli.

Semafor z Hodnocení kvality čerpá zejména pro okruhy návodných otázek k diskusi oddílové rady a zároveň ho rozšiřuje o inspirace pro plánování další činnosti.

Nyní Semafor budeme testovat a proto budeme rádi, když si Semafor přibalíte s sebou na tábor, vyzkoušíte ho a dáte nám svoji zpětnou vazbu, aby se vám i s touto možností hodnocení oddílové činnosti v budoucnosti pracovalo co nejlépe. Odkaz na zpětnou vazbu je zde.
 
Veškeré materiály k Semaforu pro oddíly najdete na www.skaut.cz/semafor.

V případě dotazů se neváhejte obrátit na kvalita@skaut.cz nebo katerina.slavikova@skaut.cz.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1595x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: