....

Chyba na stránce: Skautské zkušenosti v životopise? Samozřejmě! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/rizeni-a-organizovani/5499-skautske-zkusenosti-v-zivotopise-samozrejme"

Skautské zkušenosti v životopise? Samozřejmě!

Skautské zkušenosti v životopise? Samozřejmě!

Rodina, přátelé, kamarádi, známí, všichni ví, že jsme skauti či skautky. Proč to neříct i našemu budoucímu zaměstnavateli, nebo firmě, kam se hlásíme na stáž? Nejenže nás skauting významně formuje a ovlivňuje, ale získáváme díky němu každý den mnoho nových zkušeností, znalostí a dovedností, které jsou platné i mimo družinovou schůzku či tábor. Tak je pojďme zúročit i v našem profesním životě :)

Posbírali a vytvořili jsme pro vás soubor tipů a rad, jak skautské zkušenosti přetlumočit do řeči zaměstnavatelů. Jen tak můžeme mít jistotu, že nás pochopí i tam, kde se se skauty zatím nesetkali. Pod vedením oddílů si lidi, kteří nikdy neskautovali, spíše představí zúženou situaci, kdy pobíháme s dětmi v lese. Ale je to přeci mnohem víc. Podívejte se, jak se dá o skautingu mluvit srozumitelně pro všechny. Co zmínit o vaší pozici ve skautu do CV a co si připravit k následnému pohovoru.

Ve vytvořeném přehledu najdete slovníček dovedností, konkrétní příklady, jak lze mluvit o skautské činnosti v dané pozici, jak naložit v CV se skautským vzděláním či jak se postavit k referencím. Kromě toho tam najdete další zdroje, kde můžete načerpat další inspirace.
Věříme, že vám tato sbírka tipů bude užitečná a že vám pomůže jak při tvorbě CV, tak při prezentaci vašich skautských zkušeností během přijímacích pohovorů.

Soubor tipů a rad najdete zde v PDF.

Josef Boubín
koordinátor personalistickych projektů


Foto by Jakub Kozák - Ozzi

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 929x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu