....

Chyba na stránce: Hledáte odborníka? Najdete ho ve skautISu. - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/program/dospeli/2972-hledate-odbornika-najdete-ho-ve-skautisu"

Hledáte odborníka? Najdete ho ve skautISu.

Hledáte odborníka? Najdete ho ve skautISu.

Ve Skautském adresáři si můžete najít skautského elektrikáře stejně jako lektora zdravovědy! Možností je řada, ale musíme tyto ČINNOSTI při registraci člena vyplnit!

Kdo z nás by nechtěl kontaktovat raději skauta s nějakou odbornou znalostí či dovedností, než někoho zcela cizího. Například na tvorbu webových stránek, konzultaci odborníka na ekologii, či pomoc s přípravou vzdělávací akce. Je celá řada činností, na které máme mezi sebou odborníky, ale nevíme o nich. Je totiž potřeba zadat jejich ČINNOSTI do skautISu a zveřejnit ve skautském adresáři. A to nejlépe nyní, při regitraci. Samozřejmě to jde i kdykoliv jindy během roku.

Jak se to dělá? V záložce „Osoby“ si najdu podzáložku „Nabídka a vzdělávání“ a vyberu si z nabídky ČINNOSTí  právě ty své, které ovládám a chci nabídnout ostatním skautům.  Navíc, když si vyberu něco obecného, jako je lektor, tak můžu přidat „Další informaci“ například plavání a potápěníPak je potřeba SAM SEBE ZVEŘEJNIT ve Skautském adresáři. To znamená zaškrtnout, že souhlasím se zveřejněním některého se svých kontaktů (lze vybrat jednotlivě u každého kontaktu zvlášť) a svojí činnosti. Bez tohoto zveřejnění, nikdo osobu, která si údaje sice vyplnila, ale nezveřejnila v adresáři, nenajde. Jednoduše tedy na záložce "Můj skautis"/„Základní údaje“ DOLE je potřeba kliknout na tlačítko "Upravit zveřejněné údaje pro skautský adresář"

Z nabídky vybrat, co vše chcete zveřejnit a vše uložit. 

Některé věci se zobrazí automaticky (jako kvalifikace, vzdělání apod.) Ale kontakty ke zveřejnění  je dobré si vybrat pečlivě. Málo kdo chce sveřejnit všechny své kontakty. To se dělá na záložce "Muj skautIS"/„Kontakty“  - v editaci jednotlivých kontaktů se dá zaškrtnout, že se daný kontakt má zobrazovat v adresáři:

Co ve skautském adresáři o mě uvidí ostatní si mohu zkontrolovat na "Muj skautIS"/„Náhled údajů v adresáři“ a případně ještě upravit.


A je to!

A kdeže Ty odborníky pak najdu? Jednoduše ve skautISu ve Skautském adresáři, který je veřejný pro skauty nad 15 let. Hledám-li například geografa, najdu si v záložce "Muj skautIS" ikonku „Skautský adresář“ a ve vyhledávači „Činnost“ vyberu nabízenou možnost. Dole se mi pak zobrazí seznam odborníků (pokud již nějací jsou) a mám to! 

Řada z lidí by ráda Skautský adresář plně využívala, ale bez vložených informací nebude fungovat. Je to tedy na nás! Také na ústředí bychom snadněji našli odborníky na konkrétní problematiku, která není ryze skautská. Již se nám osvědčila spolupráce s řadou stavařů, ekologů, právníků, kontakty využívají jednotlivé odbory či projekty. Budeme rádi, když se budeme mít na koho obrátit.

Věřím, že investovaný čas do vyplnění se nám vrátí.

Ludmila Hobzová
Personalistika a projektové řízení
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2711x

Práce s článkem

3
kladných hlasů

Diskuse o článku

2 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu