....

Chyba na stránce: Stahuj, lajkuj, sdílej - 7 tipů, jak usnadnit práci sobě i svým rádcům a rádkyním díky webu Chystám program - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/program/5091-stahuj-lajkuj-sdilej-7-tipu-jak-usnadnit-praci-sobe-i-svym-radcum-a-radkynim-diky-webu-chystam-program"

Stahuj, lajkuj, sdílej - 7 tipů, jak usnadnit práci sobě i svým rádcům a rádkyním díky webu Chystám program

Stahuj, lajkuj, sdílej - 7 tipů, jak usnadnit práci sobě i svým rádcům a rádkyním díky webu Chystám program

“Viděl jsem parádní hru na tábor, ale už ji nemůžu nikde najít.” - “Chtěl bych do programu na tábor zařadit něco ze stezkové oblasti Praktický život, ale nevím, jak začít.” Že jsi takové věty buď sám vyslovil/a, nebo jsi je slyšel/a ve svém okolí? Nevěděl/a sis s tím rady? Web chystamprogram.skaut.cz ti pomůže.

Abys mohl/a používat všechny nástroje u dané aktivity, musíš se nejprve přihlásit přes skautIS. Následně pak můžeš:


  • Sdílej s ostatními. Pokud tě aktivita zaujme, nenechávej si ji jen pro sebe - pošli ji mailem ostatním vedoucím.
  • Dělat aktivity lepší. Pročítáš aktivitu a napadá tě, jak ji vylepšit? Pošli na ni zpětnou vazbu a pomoz dělat web Chystám program ještě lepším.
  • Doporučit. Lajkuj aktivity, které se ti líbí, a ukazuj tím ostatním, že právě tuhle aktivitu musí určitě vyzkoušet.
  • Dát aktivitu do oblíbených. Pokud bys chtěl aktivitu využít i příště, ulož si ji do “oblíbených” a příště ji pohodlně a rychle znovu najdi.
  • Stahovat. Obsahuje aktivita nějaké přílohy? Stáhni si je pohodlně všechny najednou.
  • Tisknout. Potřebuješ si aktivitu vzít s sebou na tábor? Nebo v klubovně nemáte připojení na internet? Nevadí! Celou aktivitu si můžeš vytisknout a vzít s sebou!
  • Přidat si aktivitu do programového bloku? Že nevíš, co programový blok je? Pak čti dále!

Programové bloky

“Vůbec nás nenapadá, jak na družinovkách rozvíjet skautský zákon.” - “Letos se chceme připravovat na Svojsíkův závod, ale nevíme, jak na to.” 

Že takové prosby slýcháte i od svých rádců a rádkyň? Přemýšleli jste, jak jim jejich práci co nejvíce zjednodušit? Řešení je snadné - použijte programové bloky.

Umožní vám:

  • Poskládat za sebou tematicky laděné aktivity - třeba ty skautskému zákonu. Rádci a rádkyně se pak mohou vybrat z připraveného balíčku aktivitu, kterou využijí při své činnosti. 
  • Vkládat mezi jednotlivé aktivity poznámky - můžete jimi okomentovat jednotlivé aktivity, připsat konkrétní rady a triky. Pokud sestavujete v programovém bloku program výpravy, poznámky využijte i na věci typu - kdo co má zajistit apod.
  • Pohodlně je sdílet s ostatními - programový blok nemusíš stahovat ani nikam kopírovat, ale můžeš jej rovnou poslat ostatním - ať už mailem (nezapomeňte zkontrolovat, zda nepřišla zpráva do spamu) nebo prostřednictvím odkazu. 


Díky programovým blokům můžeš tedy třeba plánovat výpravy, nebo dokonce tábor. Přesvědč se o tom sám!
 
Ludmila Dobrozemská
koordinátorka programových projektů
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1076x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: