....

Chyba na stránce: Tábory se zahraniční návštěvou - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/mezinarodni-skauting-doma/3286-tabory-trochu-jinak"

Tábory se zahraniční návštěvou

Tábory se zahraniční návštěvou

Líbilo by se ti dopřát mezinárodní zkušenost celému oddílu, ale zatím si netroufáš shánět sponzory a granty, aby jste si takové dobrodružství mohli dovolit? Tak pozvi zahraniční skauty k vám na tábor!

Děti si procvičí cizí jazyky, rozšíří si obzory a zjistí, že mnoho běžných věcí na našich táborech může být pro zahraniční brášky a sestřičky milé překvapení. Ať už zahraniční návštěva přijede na celý tábor nebo jen na několik dní, určitě vás setkání vzájemně obohatí a třeba se na oplátku podíváš s oddílem příští rok na tábor svých hostů. S hledáním zahraniční návštěvy ti rádi pomůžeme:

  • Ozvi se nám ideálně na podzim na international@skaut.cz s informací, kdy a kde bude váš tábor probíhat, kolik a v jakém věku na něm bude českých skautů a kolik, jak starých zahraničních skautů a na jak dlouho si přejete přivítat. My se pak tábor pokusíme spárovat s jednou ze zahraničních návštěv, které se nám každý rok hlásí. Vyplatí se taky sledovat náš facebook, kde se objevují informace o skautech ze zahraničí, kteří se k nám na sezónu chystají a rovnou si nějakou skupinku vybrat. Kdo dřív přijde... ;)

Jakmile najdeš zahraniční hosty, je dobré se na mezinárodní specifika tábora připravit. Nepodceňuj jazykovou bariéru, alespoň 1 vedoucí by měl umět dobře anglicky a dělat zahraničním jazykové garde hlavně při instrukcích k aktivitám. Mezi osvědčenou zábavu patří vzájemné sdílení oblíbených skautských her, písniček, receptů atd. S tím ti může pomoci online reprezentační balíček plný skautské i české kultury.

Zároveň nezapomeň, že je třeba mít dost času i na povídání a seznamování se mimo program. Nakonec pamatuj, že skauty z ciziny bude dost stát už jen samotná cesta, naproti tomu pár porcí navíc při velkém táborovém vaření se ztratí, zkus tedy popřemýšlet, jestli jim můžete vyjít finančně vstříct, třeba vám pak v další sezóně oplatí stejnou mincí. ;)

Potřebuješ více inspirace? Přečti si, co se u nás už osvědčilo.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1566x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu