....

Chyba na stránce: Den zamyšlení - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/mezinarodni-skauting-doma/3283-den-zamysleni"

Den zamyšlení

Den zamyšlení

Den zamyšlení (Thinking Day; u nás dříve známý také jako Vzpomínkový den či Den sesterství) se slaví každoročně 22. února již od roku 1927 na počest narozenin zakladatelů skautingu a manželů Roberta Baden-Powella a Olave Baden-Powellové. V tento den skauti a skautky vzpomínají a myslí nejen na skauty po celém světě, ale i na ty, kteří s námi už nejsou.

Ke Dni zamyšlení WAGGGS každý rok vyhlásí některé z globálních témat a připraví k němu ucelený balíček aktivit, kterým se můžeš inspirovat klidně pro celý oddíl. Pokud splníš dané aktivity, můžeš si přišít aktuální nášivku, kterou pořídíš přímo v našem Junshopu. Další časté aktivity k tomuto významnému dni zahrnují např. psaní přáníček či dopisování s oddíly z cizích zemí, případně online setkání se zahraničními bratry a sestrami.

V rámci Dne zamyšlení existuje ještě tzv. fond Dne zamyšlení, do kterého může kdokoliv přispět – z tohoto fondu se podporuje skauting v chudších zemích. Tradice fondu sahá k lady Olave, která v roce 1932 poslala otevřený dopis, v němž skautky vyzývá, aby do fondu přispěly jedním penny – tedy částkou, která člověku nijak nechybí, ale když se nasčítá, dokáže divy.

Pokud se chceš o Dni zamyšlení dozvědět více, podívej se na stránky WAGGGS  nebo nám napiš na international@skaut.cz.

Slavíš Den zamyšlení netradičně? Pověz nám o tom, hledáme novou inspiraci!

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 778x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu