....

Chyba na stránce: Jak získat finance - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/jako-dobrovolnik-do-zahranici/3507-jak-ziskat-finance"

Jak získat finance

Jak získat finance

Každý výlet do zahraničí něco stojí, skautské výjezdy zrovna tak. Čím větší je tvá výprava a čím lepší má cíl, či dokonce projekt v oblasti mezinárodního skautingu, tím snadněji můžeš získat nějakou tu finanční podporu. Stačí si vybrat z přehledu: 

  • Spoustě skautů a hlavně vyjíždějícím oddílům se krásně osvědčila spolupráce s jejich obcí, městem či krajem. Zkus se vypravit za zastupiteli a domluvit se, zdali a za jakých podmínek by byl příspěvek obce možný (pro obě strany). Většinou uvítají reprezentaci města, ať už v místě jejich družby nebo tam, kam plánuješ vyrazit. Někdy mají na podobné výjezdy dokonce menší fond či grantové prostředky. Vždy dbej na dobré přátelské vztahy se svými podporovateli a rozhodně na ně nezapomínej například při roznášce Betlémského světla.
  • Individuální dobrovolnické výjezdy či místní iniciativy s evropským přesahem podporuje Evropský sbor solidarity (dříve Evropská dobrovolná služba).
  • Početnější výjezdy s projektem se můžou ucházet o podporu z programu Erasmus+. Projekty pro region Visegrádské čtyřky (Česko, Polsko, Slovensko, Maďarsko) mohou čerpat z tzv. Visegrádských fondů. Na příhraniční družbu s Německem přispívá program Tandem.
  • Větší projekty můžou využít také podporu European Scout Foundation (ESF), kterou zase podporuje sdružení Friends of Scouting in Europe (FOSE). Uvolňují prostředky i tuzemským projektům. 
  • Můžeš nám taky napsat na international@skaut.cz. Poradíme ti kudy dál nebo tě spojíme se skautským grantovým specialistou, který ti třeba prozradí, jak uspořádat crowdfundingovou sbírku. Poradit či finančně vypomoci může i skautská nadace Jaroslava Foglara.
  • Můžeš si také stáhnout náš online reprezentační balíček plný instantní české i skautské kultury ke sdílení v zahraničí.
  • Po návratu do vlasti s námi nezapomeň sdílet své zážitky spolu s 2 nebo 3 zdařilými fotkami k propagaci pro příští skautské cestovatele na našem facebooku či na Křižovatce. Pokud tvůj výlet čerpal prostředky Junáka, je povinná i závěrečná zpráva (například formou článku, fotoblogu atd.).

Podrobnější informace kde, jak a kdy žádat o finance najdeš zde.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1056x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu