....

Chyba na stránce: Základny - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/jako-dobrovolnik-do-zahranici/3281-zakladny"

Základny

Základny

Jednou z nejlepších možností, jak skautsky strávit čas v zahraničí je vydat se jako dobrovolník či dobrovolnice na mezinárodní skautské základny či tábořiště v Evropě i ve světě. Za trochu práce budeš mít ubytování, stravu a někdy dokonce i kapesné. Nejcennější, co ti však tahle příležitost může nabídnout je skautská služba v mezinárodní partě lidí, jako jsi ty.

Každá základna má svá pravidla, termíny a specifika, kterými je nutno se při výběru řídit. Většina z nich přijímá pouze zletilé skauty a skautky, některé z nich ale vítají i náctileté nebo mladší se starším doprovodem, vždy buď jednotlivce, skupinky, či celý oddíl. Ne na všech je pracovním jazykem angličtina, setkáš se i se základnami, kde se mluví francouzky, německy či jinak. Můžeš si tedy vybrat, kterou řeč si během pobytu procvičíš. ;)

Většina základen bere posilu jen během letní sezóny minimálně na týden, najdou se ale i takové, kde můžeš strávit třeba i celý rok. Někde bývá tým mezinárodních dobrovolníků menší, jinde může dosahovat třeba až 50 členů. Náplň práce se různí, můžeš například pomáhat v okolí základny, v její kuchyni, recepci nebo jinde. Vždy máš nárok na nějaké to volno pro výlety nejen do okolí. ;)

Všechny dostupné základny s nejdůležitějšími informacemi najdeš v naší Mapě možností. Pak už si stačí jen vybrat a napsat nám na international@skaut.cz. Pomůžeme ti pobyt vyjednat, oficiální cestou to jde většinou snadno a rychle. Můžeme tě také vybavit online reprezentačním balíčkem, plným instantní české i skautské kultury, který ti náramně usnadní reprezentaci ČR a Junáka na místě. Na oplátku tě poprosíme o 2 nebo 3 zdařilé fotky se zpětnou vazbou pro ty, kteří se na tvou základnu teprve chystají. ;)

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2896x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu