....

Chyba na stránce: Evropský sbor solidarity - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/jako-dobrovolnik-do-zahranici/3280-evropska-dobrovolna-sluzba-2"

Evropský sbor solidarity

Evropský sbor solidarity

Evropský sbor solidarity neboli European Solidarity Corps (ESC) nabízí lidem ve věku 18 – 30 let zapojit se na 2 týdny až 1 rok do prospěšných projektů ve své zemi i po celé Evropě! ESC dobrovolníkům je zajištěno ubytování, strava a poskytnuto kapesné. Pro členky a členy Junáka - českého skauta zajišťuje ESC Kaprálův Mlýn.

Díky hrazenému ubytování, stravování, dopravě, pojištění, jazykovému kurzu i kapesnému je výjezd přes ESC výhodnější než jiné skautské cestování. Dobrovolníky přes ESC přijímají například základny Nocrich v Rumunsku, Scout Valley v Litvě, Ghajn Tuffieha na Maltě či Houens Odde v Dánsku. 

Aktivity na místě se liší, většinou se jedná o pomoc s provozem i programy. Během doby strávené v zahraničí máš šanci naučit se jazyk dané země, poznat místní kulturu a rozvíjet se v mnoha oblastech, od manuální zručnosti a technicky zaměřených věcí přes práci s dětmi a organizování různých akcí až po práci v ochraně přírody.

Pro české skautky a skauty zajišťuje ESC díky akreditaci Kaprálův mlýn, který je zároveň 1 ze světových skautských základen. Tuzemský ESC pobyt můžeš díky tomu strávit kratší či delší dobu přímo na Kaprálově mlýně! Vyzkoušíš si mezinárodní prostředí v mladém týmu i angličtinu a pak třeba hurá #ZaObzor na ESC dál do Evropy!

Více o ESC zde.
Ozvi se na volunteer@kapraluvmlyn.cz

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1706x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu