....

Chyba na stránce: Mezinárodní servistým - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/mezinarodni/jako-dobrovolnik-do-zahranici/3278-mezinarodni-servistym"

Mezinárodní servistým

Mezinárodní servistým

Každoročně se ve světě pořádají stovky mezinárodních skautských akcí a ty se neobejdou bez organizační podpory. Proto je vždy jejich součástí tzv. Mezinárodní tým servisáků neboli International Service Team (IST).

Servisáci či členové IST jsou zletilí skauti a skautky z celého světa, kteří dobrovolně přikládají ruku k dílu tam, kde je zrovna potřeba, aby tím zajistili hladký průběh celé akce. IST většinou přijíždějí na místo konání ještě před účastníky, aby se zaškolili v oblasti, kterou budou mít v průběhu akce na starosti a někdy zase zůstávají déle, aby dali místo po odlivu účastníků do pořádku.

Jako odměnu za svou práci mají servisáci většinou snížený účastnický poplatek, zajištěnou stravu a místo k přespání. Mají také vlastní volno, během kterého se můžou účastnit programu akce. Někdy je pro ně dokonce připraven zvláštní program, na který nemůžou účastníci. Jednou z největších výhod servisáka však zůstává možnost procestovat před nebo po události zemi, ve které se pořádá. ;)

Najdi si v naší Mapě možnostíKalendáři akcí či na facebooku svou skautskou akci, dej nám vědět na international@skaut.cz a přihlas se jako člen/ka IST!

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 874x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu