....

Chyba na stránce: Skautská praxe v každé kapse! Nový tábornický průvodce pro všechny skauty a skautky - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/hlavni-clanky/4526-skautska-praxe-v-kazde-kapse-novy-tabornicky-pruvodce-pro-vsechny-skauty-a-skautky"

Skautská praxe v každé kapse! Nový tábornický průvodce pro všechny skauty a skautky

Skautská praxe v každé kapse! Nový tábornický průvodce pro všechny skauty a skautky

Vychází nová příručka, kterou by měl mít v kapse každý skaut a skautka ať na výpravě, či táboře. Průvodce nese název Skautská praxe 2.0. Na každé stránce najdeš něco zajímavého. Taky se ti někdy stalo, že jsi nevěděl, jaký uzel zvolit pro ukotvení přístřešku, nebo sis nemohl vzpomenout, jak přesně určit azimut? Ztratil ses ve skalách bez signálu a netušil, jak z nich ven? Zapomněl jsi doma čaj, a nevěděl, čím ho nahradit?

Tábornický průvodce Skautská praxe 2.0

Pobyt v přírodě na výpravách či táboře přináší množství situací, kdy si třeba nevíte rady, anebo vám dobrá zkušenost či vychytávka může táboření zpříjemnit. Stavíte-li například stan, ať je supermodernější, je zásadní pro dobré spaní najít vhodné místo. Dobrý výběr zaručuje dobré spaní. Před více než 80 lety nakreslil Velen Fanderlik legendární příručku Skautská praxe, kde shrnul vše, co by se mohlo skautovi a skautce hodit při pobytu v přírodě. V malém formátu na pouhých několika desítkách stran, tak aby příručka mohla putovat v batohu či kapse na každou výpravu či tábor jako malý, chytrý pomocník.

Od té doby se ale hodně změnilo, proto jsme se rozhodli původní koncept přenést do současnosti a zahrnout do něj vše dobré z tradice i nové ze současného outdooru. Novým tvůrcem obrázků i textů se stal odborník na slovo vzatý, dlouholetý tábornický praktik Jiří Červinka – Brko. Výsledkem je barevná kapesní příručka Skautská praxe 2.0 o 60 stranách, kde najdete vše praktické z táboření, přírody, vybavení, bezpečnosti i skautingu. Všechny stránky jsou doplněny QR kódem, obsahujícím odkaz na internetovou stránku s podrobnějšími informacemi k tématu, odkazy na fotografie i videa. Navíc spojeno odkazy se stezkou a odborkami.

Kde příručku pořídím?

Aby si příručku mohl pořídit skutečně každý skaut a skautka a cena nebyla překážkou, její cena je pohých 49 Kč. Příručka Skautská praxe se zaměřuje na podporu jednotlivců a jejich rukodělné činnosti na táboře i v průběhu roku (není určena pro vedoucí). Pro příručku Skautská praxe 2.0 chystáme také rozšiřující produkty.

>> Koupit příručku Skautská praxe 2.0 na skaut.cz/obchod <<
 

Další nabídka publikací

A nezapomněli jste na něco z další nabídky knížek? V eshopu skaut.cz/obchod, nebo na Junshop.cz najdete širokou nabídku publikací, včetně skautské beletrie, skautské metodiky a veškerého skautského vybavení.

Za TDC
Petra Daněčková
redaktorka interní komunikace

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3434x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu