....

Chyba na stránce: LŠ PROTOS: zve na seminář "100 let republiky" - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/hlavni-clanky/3559-protos-2018-100lr"

LŠ PROTOS: zve na seminář "100 let republiky"

LŠ PROTOS: zve na seminář "100 let republiky"

Pozor: Dnes se uvolnilo jedno místo na tuto akci. Můžeš se přihlásit a v pátek jedeš na seminář s námi!

Historický zážitkový seminář LŠ PROTOS „100 let republiky“  –  Orlovy 11. – 13. 5. 2018: Simulace - Filmy – Diskuse – Aktivity – Pamětníci – Metodika – Hry

Lesní škola PROTOS zve všechny skauty a skautky (17+) na víkendový seminář, kde spolu prožijeme a zrekapitulujeme klíčové okamžiky a období naší skautské organizace a naší republiky. V čem nás historie může poučit a před čím varovat v současné neklidné společenské situaci? Získejte náměty jak přiblížit historii v činnosti skautských oddílů. Akce se uskuteční v legendární hájovně Orlovy u Lipnice, kde vznikl český skauting.

Heslem semináře je teze „Minulost tvoří budoucnost“. To je myšleno tak, že bez hlubšího pochopení minulosti nemůžeme správně pochopit současnost a tedy i správným způsobem ovlivňovat dění aby směřovalo k dobré budoucnosti. Pochopení minulosti nám pomůže připravit se na budoucí výzvy.

Motivací k uspořádání metodického semináře „LŠ PROTOS: 100 let republiky“ je kulaté výročí vzniku naší České (původně Československé) republiky. Český skauting už od začátku kladl velký důraz na vlastenectví a do roku 1992 byl součástí skautského slibu text „milovat vlast svou, republiku československou, a sloužit jí věrně v každé době“. Mnoho skautů položilo při obraně naší vlasti život a také řada skautů se zapojila do odbojové činnosti proto oběma totalitám a byli za to odsouzeni k mnoha letům vězení. Příklad jejich statečnosti a věrnosti ideálům je potřeba si stále  znovu připomínat. Historie Junáka je také zvláštním způsobem propojena s historií republiky. Období nesvobody republiky se vždy projevilo zákazem skautské organizace.

Přijeďte si to  prožít na vlastní kůži.

Těšíme se na vás
tým duchovní Lesní školy PROTOS a lektoři

Více a přihlášky na webu: https://protos.skauting.cz
Pozvánka v PDF ke stažení zde: 

 

Jaká je a co nabízí? Přečti si na webu http://protos.skauting.cz/ nebo v přiloženém souboru PDF a můžeš se na ni rovnou přihlásit.
logo

Článek publikoval

Rys
Zobrazeno: 1989x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu