....

Chyba na stránce: 5. prosinec je Den dobrovolníků. Náčelníci děkují těm skautským. - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/hlavni-clanky/2900-dekujeme-za-tve-skautske-dobrovolnictvi-tvi-nacelnici"

5. prosinec je Den dobrovolníků. Náčelníci děkují těm skautským.

5. prosinec je Den dobrovolníků. Náčelníci děkují těm skautským.

Milé sestry, milí bratři,

5. prosinec je celosvětovým Dnem dobrovolnictví. Je každoroční příležitostí připomenout si činnost těch, kteří věnují svůj čas a energii druhým, a tím dělají svět lepším. Skauting, jako největší světové výchovné hnutí pro mladé lidi, na dobrovolnickém nasazení stojí. Na celém světě i u nás, v Junáku – českém skautu.

 

Děkujeme Vám!

Využíváme této příležitosti a děkujeme všem Vám, díky kterým se konají družinové výpravy a oddílové tábory, díky kterým střediska dokážou zajišťovat prostory pro klubovny, okresy kontakt s veřejností nebo kraje vylepšovat finanční podmínky pro skautskou činnost. Děkujeme všem, kdo zajišťujete revizní činnost, podílíte se na vzdělávání budoucích čekatelů i vůdkyň nebo se staráte o tábořiště i materiální vybavení. Každý, kdo přispívá k naplňování skautského poslání a pomáhá dětem a mladým lidem všestranně růst, si zaslouží hluboký dík. Nejen náš, ale i celé společnosti.

Daří se nám společně!

Skautingu v Česku se daří. V uplynulých deseti letech se počet skautek a skautů navýšil o bezmála 40 procent. Skauting oslovuje stále více holek a kluků, jeho vnímání ve společnosti je velice pozitivní. Týmy skautských vzdělávacích akcí každým rokem přivítají tisíce účastníků. Skautské oddíly dělají spousty velkých i malých dobrých skutků. Strategie do roku 2022 nás vede k rozvoji v mnoha oblastech. Mezinárodní zážitky získává čím dál více skautek a skautů. Daří se opravovat klubovny i nakupovat tábořiště. Daří se vychovávat mladé ženy a muže ukotvené ve skautských ideálech.

Jedeme dál!

Nacházíme se v období sněmů, které vyvrcholí Valným sněmem v březnu 2017. Děkujeme těm z Vás, kteří stojíte v čele středisek, okresů a krajů a pomáháte vytvářet podmínky pro oddílovou činnost. Děkujeme všem z Vás, kteří přijímáte a budete přijímat zodpovědnost na dalších sněmech, těm z Vás, kdo organizujete celostátní akce a jste aktivní v celostátních projektech či odborech ústředí. A těšíme se i na nové tváře kandidující do Náčelnictva.

Mezinárodní den dobrovolnictví patří i Vám, díky!

Se stiskem levice

Eva Měřínská – náčelní
Marek Balaš – Čiča – náčelník
Vendula Bušková – Véňa – místonáčelní
Michal Tarant – Majkl – místonáčelník


P.S.: Buď vždy v obraze! Sleduj zpravodajství na Skautské křižovatce a staň se fanouškem SkautInfo na Facebooku!

Zajímá Tě výroční zpráva za rok 2015? Stáhni si ji!

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1319x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu