....

Chyba na stránce: Junák má na Facebooku 14 tisíc fanoušků. Přidejte se k nim! Pozvěte své okolí! A k čemu je to vlastně dobré? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/hlavni-clanky/1356-junak-ma-na-facebooku-14-tisic-fanousku-pridejte-se-k-nim-pozvete-sve-okoli-a-k-cemu-je-to-vlastne-dobre"

Junák má na Facebooku 14 tisíc fanoušků. Přidejte se k nim! Pozvěte své okolí! A k čemu je to vlastně dobré?

Junák má na Facebooku 14 tisíc fanoušků. Přidejte se k nim! Pozvěte své okolí! A k čemu je to vlastně dobré?

Skauti o sobě dávají vědět mnoha způsoby. Tím, že jsou vidět ve městech a na nádražích. Tím, že si označují své klubovny. Vývěskami, oddílovými webovými stránkami. Celostátním webem www.skaut.cz. A také o sobě dávají vědět na Facebooku. Oficiální profil Junáka na Facebooku (www.facebook.com/skaut) má přes 14 tisíc fanoušků a je dobrým nástrojem, jak podporovat dobré jméno skautingu. Přispějte k tomu i Vy!

Cílovou skupinou oficiálního profilu Junáka na Facebooku (www.skaut.cz) nejsou zdaleka jen sami skauti a skautky. Naopak, obsah profilu je utvářen tak, aby většina příspěvků zaujala i rodiče skautů, skauty bývalé (a často rodiče skautů budoucích) i lidi, kteří skautingu „jen“ fandí, přestože jím sami nikdy neprošli (třeba proto, že se narodili ve špatné době). Proto jsou příspěvky často „populárně-naučné“, naopak zde nenajdete pozvánky na jednotlivé vzdělávací kurzy nebo třeba uzávěrky dotačních titulů (ty zajímají jen skauty a najdete je na Křižovatce).

Facebook je jedním z komunikačním nástrojů, z nějž čerpají své informace miliony obyvatel Česka. Zdaleka se nejedná jen o náctitelé, mezi uživateli Facebooku jsou zastoupené všechny věkové skupiny. A proto je pro nás místem, které nemůžeme opomíjet. Skauti, kteří jsou fanoušky profilu Junáka na Facebooku a občas některý obrázek nebo sdělení dále sdílejí do svého okolí, přispívají aktivně k tomu, že nemálo příspěvků tak vidí desetitisíce uživatelů Facebooku (párkrát už jsme překročili i 100 tisíc). Tedy mnohem více, než kolik skutečně máme fanoušků.

Jak můžeme každý přispět k tomu, abychom povědomí o skautingu ve společnosti mohli čím dál lépe šířit i po Facebooku?

1. Staňte se sami fanoušky na www.facebook.com/skaut.
2. Pozvěte své přátele, skauty i neskauty, ať se také stanou fanoušky! Je to pro Vás jen pár kliků!
3. Sdílejte občas na svoji zeď něco vydařeného z profilu Junáka!

Díky, že se Junáka na Facebooku podpoříte i Vy!

Pokud sami nejste na Facebooku, nemějte obavu, samozřejmě se jedná jen o jednu z mnoha cest, jak dobré jméno skautingu šířit. A samozřejmě, sledovat www.fb.com/skaut můžete, i pokud účet na Facebooku nemáte.

Jaké byly v poslední době oblíbené příspěvky na Facebooku Junáka? Tak třeba:

1. Video o skautingu ze Středoevropského jamboree
2. Obrázek „Fandím skautingu, přidej se i Ty!“
3. Skautské vyznání od oblíbené spisovatelky a skautky Kateřiny Tučkové
4. Rozhovor Baden-Powella, E.T. Setona, J. Foglara a dalších o nárůstu členské základny
5. … a mnohé další

Těsně před prázdninami jsme porovnali, odkud jsou největší počty fanoušků (to jich bylo „jen“ 12 tisíc). Vyhrála nepřekvapivě Praha, ale jak to bylo dál? 

Myslíte si, že jsou témata, která by se na oficiálním profilu Junáka na Facebooku objevovat měla, ale neobjevují? Neváhejte sdělit svůj názor v komentářích pod tímto článkem. Díky!

Petr Vaněk - Permoník
manažer komunikace Junáka

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1338x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu