....

Chyba na stránce: Pod stanem to nedáme! Středisko Doubravka Chotěboř staví klubovnu, podpořte nás - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/diskuze/3592-pod-stanem-to-nedame-stredisko-doubravka-chotebor-stavi-klubovnu-podporte-nas"

Pod stanem to nedáme! Středisko Doubravka Chotěboř staví klubovnu, podpořte nás

Pod stanem to nedáme! Středisko Doubravka Chotěboř staví klubovnu, podpořte nás

Skautské středisko Doubravka Chotěboř staví novou klubovnu. Stará klubovna dosloužila a pod stanem to celoročně nedáme. Naštěstí se nám podařilo získat dotaci a začínáme stavět novou klubovnu. K dokončení projektu nám chybí část spoluúčasti. Podpořte nás v naší snaze!

Klubovna ze 70. let dosloužila a přestala být pro nás bezpečná. Po dlouhých diskusích, plánování a čtyřletém snažení se nám podařilo připravit projekt nové klubovny. Počátkem letošního roku jsme získali všechna potřebná povolení a uspěli se žádostí o dotaci u Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. V září vypukla samotná stavba nové moderní klubovny, která by měla vyvrcholit koncem příštího roku. I vy nám můžete pomoci!

Nová klubovna je navržena jako zděná stavba se sedlovou střechou, která umožní umístění podkrovních společenských místností. V přízemí nalezne každý z dětských oddílů vlastní klubovnu. Objekt bude disponovat odpovídajícím sociálním zázemím, kuchyňkou a bude bezbariérový. Díky vlastnímu skladu nebudeme muset pro táborové vybavení pronajímat sklad.

Náklady projektu dosahují necelých 7 milionů Kč. Z toho 85 % hradí Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a zbývajících 15 % je na středisku. Kromě vlastních zdrojů, dotace od města, oslovujeme také širokou veřejnost, naše členy, bývalé členy a příznivce. Od listopadu do Vánoc běží sbírková kampaň, díky které doufáme, že nebudeme muset zůstat pod stanem, ale podaří se klubovnu dokončit.

Prostřednictvím doubravka.skauting.cz/sbirka je možné přispět libovolnou částkou. Budeme rádi za jakoukoli pomoc, která umožní uskutečnit sen o nové skautské klubovně v Chotěboři. Případné dotazy směřujte na náš email chotebor@skaut.cz.

Stavba naší klubovny započala v září letošního roku a nyní již máme hotovou základovou desku. Dokončené stavby je plánováno na podzim příštího roku. Celou stavbu můžete sledovat na našem webu (doubravka.skauting.cz/klubovna) a průběžně na facebooku střediska(facebook.com/skaut.chotebor).

Děkujeme za vaši podporu!

Jakub Hájek - Rys
vedoucí střediska Doubravka Chotěboř

 
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2095x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu