....

Chyba na stránce: Potěš dílnu: pomáháme sociálním a chráněným dílnám - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5659-potes-dilnu-pomahame-socialnim-a-chranenym-dilnam"

Potěš dílnu: pomáháme sociálním a chráněným dílnám

Potěš dílnu: pomáháme sociálním a chráněným dílnám

Máte ve svém městě či vesnici dílnu, ve které pracují lidé se znevýhodněním - zdravotním nebo sociálním? Dejte o ní vědět platformě Breakfast story!

Platforma Breakfaststory podporuje sociální nebo chráněná pracoviště a osoby v nouzi. Speciálně pro tyto podniky v polovině října 2020 vytvořili 1. český sociální eshop (https://eshop.breakfaststory.cz), který nabízí pouze řemeslné výrobky ze sociálních a chráněných dílen a dílniček. Podniky mají bezplatné členství a Breakfast story jim pomáhá prostřednictvím svých aktivit dostat se do povědomí široké veřejnosti. 

S tipy na konkrétní podniky se může veřejnost obracet právě na platformu Breakfaststory, která se s dílnami spojí, situaci v podnicích zmonitoruje a bezplatně nabídne pomoc s odbytem jejich výrobků. Pod křídla Breakfaststory aktuálně spadá už více než 50 dílen se znevýhodněnými zaměstnanci napříč Českou republikou. Cílem společné komunikační kampaně je zmapovat skutečný počet dílen tohoto druhu v zemi. „Důvodem naší výzvy Potěš dílnu je nejen posílit občanskou angažovanost lidí v rámci jejich regionů, ale také na vlastní pěst zmapovat současný počet těchto dílen. První kroky pro mapování jsme začali realizovat už od začátku roku 2019 bez státní či jiné vnější finanční podpory. Online databáze sociálních podniků pod hlavičkou MPSV sice existuje, ale není kompletní. Navíc podniky o databázi často ani neví nebo se do ní z různých důvodů nechtějí hlásit. To dokazují i data z průzkumu, který realizovalo v roce 2019 samo MPSV. Cílem šetření bylo získat aktualizované statistické údaje o sektoru sociálních podniků v ČR. Průzkumu se účastnilo 167 organizací, které zajišťují dohromady 303 provozoven, což určitě není číslo odrážející realitu,” objasnila motivaci k výzvě Potěš dílnu Lucie Hyblerová, zakladatelka platformy
Breakfaststory.  

Máte ve svém okolí někoho, koho by Breakfast story mohli podpořit? Stačí napsat na email: info@breakfaststory.cz - zástupci platformy se s dílnou propojí a proberou, co by jí nejvíce pomohlo.
 
 
Barbora Trojak
skautská tisková mluvčí
 
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 104x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu