....

Chyba na stránce: Společně na dálku - PPS vol. 5. A co takhle stezka, odborky nebo časopisy? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5588-spolecne-na-dalku-pps-vol-5-a-co-takhle-stezka-odborky-nebo-casopisy"

Společně na dálku - PPS vol. 5. A co takhle stezka, odborky nebo časopisy?

Společně na dálku - PPS vol. 5. A co takhle stezka, odborky nebo časopisy?

Pravidelný Páteční Seriál se tentokrát věnuje připomenutí výchovných nástrojů, které nám i v době covidové a distanční mohou být výtečným pomocníkem při skautské výchově.

1. Skautská stezka z domova - tahák do ruky

skautky, skauti

Tentokrát nejde o tip na jednu jedinou aktivitu a program, ale hned několik. Jsou pro vás připraveny jako výběr aktivit ze skautské stezky právě s tím, aby bylo možné je dobře plnit na dálku. Na společných schůzkách se můžete domluvit, kdo se do čeho chce pustit, kdo co zkusí třeba do příště a na další schůzce můžete sdílet, jak se vám dařilo. Přehled stezkových aktivit včetně tipů, jak se jich zhostit samostatně doma, najdete zde

2. Neleníme, odborkujeme!

světlušky, vlčata, skauti, skautky, roveři, rangers

Možná, že holky a kluci mají teď občas dlouhou chvíli. Možná, že už těžko hledají nové výzvy v bezprostředním okolí svého domova. Možná, že novou energii do žil by jim mohla vlít výzva v podobě dobře vybrané odborky! Jako pro mladší, tak pro starší je navíc připravený výběr těch, které se dají dobře plnit i z domova.
Představte si na odborky na online schůzce. Připravte holkám a klukům anketu, ve které mohou zahlasovat o tom, která odborka je zaujala nejvíc. Pošlete jim po schůzce každému ten list odborky, o kterou měl zájem, a zkuste je vyzvat, aby do příští schůzky zkusili splnit alespoň jeden úkol. 

3. Zapojení do společnosti v praxi

skauti, skautky, roveři, rangers

Zapojení do společnosti je osmým prvkem skautské výchovné metody, který čeká, až ho při nejbližší příležitosti včleníme do našich Stanov. Není třeba ale čekat s jeho začleněním do naší činnosti. Ideální příležitost nabízí nyní Nadace Via ve svém minigrantovém programu pro holky a kluci od druhého stupně výš. Tak co vymyslíte s vaší skautskou družinou? A co všechno se na tom holky a kluci budou moct naučit?

Nezapomeňte na další inspiraci určenou přímo rádcům a rádkyním, najdou ji na radce.skaut.cz/koronahry.

SD = Skauting Doma nebo taky Společně na Dálku. Podpořme se.

Tak zase příští pátek!

za programový tým
Bára Tichavová - Rozárka

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 440x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu