....

Chyba na stránce: Společně na dálku − PPS vol. 4 − od písniček k pohybu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5584-spolecne-na-dalku-pps-vol-4-od-pisnicek-k-pohybu"

Společně na dálku − PPS vol. 4 − od písniček k pohybu

Společně na dálku − PPS vol. 4 − od písniček k pohybu

Pravidelný Páteční Seriál, který se technickou chybou stal sobotním, přináší pestrou paletu pro povelikonoční týden - trochu od zpěvu a vývarna, trochu od vědomostí a nakonec trochu od pohybu. Ať vám naše tipy dobře slouží.

1. Písničky v obrázkových hádankách

světlušky, vlčata, žabičky, skautky, skauti

Úkolem každého účastníka je převést písničku dle svého výběru do obrázku nebo fotky. Svou hádanku si může každý připravit před schůzkou samotnou, nebo si dejte na přípravu 10 min během schůzky samotné. Své obrázky nebo fotky pak sdílejte navzájem a ostatní se snaží uhodnout, o jakou písničku se jedná. Oblast písniček, ze kterých budete vybírat, můžete po společné domluvě zúžit třeba na: písničky z oddílového zpěvníku, písničky od jednoho autora (u mladších jsou oblíbené jsou třeba ty od Svěráka a Uhlíře) ap.


 2. Vychytané Riskuj dle vlastního přání

skauti, skautky, roveři, rangers

Vojta Brzek sdílel na Skautforu moc užitečnou aplikaci, ve které si jednoduše můžete vytvořit hru Riskuj v libovolných oblastech a s vlastními otázkami. Je to velice jednoduchá mikroapplikace, která běží ve vašem prohlížeči. Jednu kartu sdílíte ve videokonferenci v druhé kartě ovládáte hru. Moc děkujeme za tuhle vychytávku a rádi sdílíme.

Odkaz na aplikaci: https://riskuj.wnc.cz/?fbclid=IwAR1umnYqvwe_YzKi3SVXSKBqOMEudKEj7JQjN8tBn67TTOBAr-qArD66cdU#/

3. Výpravy bez hranic - zapojme víc kluků a holek 

kdokoliv

V pondělí jsme se vydali společně objevovat skautský svět - na webu vypravybezhranic.skaut.cz sbíráme kilometry a alespoň virtuálně a spojenými silami navštěvujeme zajímavá skautská místa po celém světě. Na kilometry lze jednoduše převést i pohybové aktivity, které podnikneme u sebe v pokoji. Zapojilo se už 606 cestovatelů, ale nejvzdálenější cíle jsou stále před námi. Zapojte holky a kluky od vás z oddílu a pojďme jich společně dosáhnout. Za 10 minut společného cvičení na online schůzce to bude tolik kilometrů, kolik vás cvičí. O společně vybraném cíli si můžete zkusit do příští schůzky zkusit najít co nejvíc informací.

Nezapomeňte na další inspiraci určenou přímo rádcům a rádkyním, najdou ji na radce.skaut.cz/koronahry.

Tip na konec

Všichni věříme, že v létě proběhnou tábory. Už jste přemýšleli o tom, jak i na dálku holky a kluky na tábor připravit? Hlavně ty, pro které to bude tábor první? Kolik toho o táboře vědí oni a kolik jejich rodiče? Už někdy spali ve spacáku? Zkuste přemýšlet o tom, jak i v současných podmínkách holky a kluky na tábory připravovat. Příště zkusíme přinést pár tipů.

 SD = Skauting Doma nebo taky Společně na Dálku. Podpořme se.

Tak zase příští pátek!

za programový tým
Bára Tichavová - Rozárka

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 592x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu