....

Chyba na stránce: Skautská pomoc vás potřebuje i o svátcích - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5452-skautska-pomoc-vas-potrebuje-i-o-svatcich"

Skautská pomoc vás potřebuje i o svátcích

Skautská pomoc vás potřebuje i o svátcích

Ve Skautské pomoci je nyní registrovaných více než 840 skautů a skautek z celého Česka. Každý týden zvládneme vyřídit 70 - 100 poptávek a to je ohromná věc. Děkujeme všem, kteří jsou její součástí!
Nadcházející svátky budou ale výzva, a tak přicházíme s prosbou: nezapomeňte na Skautskou pomoc. Očekáváme, že pro spoustu z nás bude o kus náročnější se pomoci věnovat, a mohlo by se stát, že se volné poptávky budou kupit a volající budou na pomoc dlouho čekat.

Chceme přispět k tomu, aby Vánoce mohli prožít v klidu i ti, kdo se obávají nákazy COVID-19, a proto raději nechodí do míst, kde se pohybuje více lidí. A stejně tak myslíme na ty, kdo právě onemocnění prodělávají, nebo jsou v karanténě a nemají kolem sebe nikoho, kdo by jim došel nakoupit, přinesl léky apod. Je dost jisté, že letošní svátky budou pro mnoho lidí extrémně náročné. Počet nemocných a lidí v karanténě znovu stoupá a i když už je to pro nás všechny zdlouhavé, potřeba pomoci nemizí.

Pokud jste tedy doteď o Skautské pomoci jen uvažovali, pojdťe to dotáhnout a registrujte se. Čím víc dobrovolníků bude v systému, tím větší je šance, že dokážeme doručit pomoc všude tam, kde je potřeba. Pokud máte pocit, že přesně nevíte, jak celá Skautská pomoc funguje, nebo nemáte ve všem jasno, pomůže vám tento dokument. Shrnuli jsme v něm užitečné informace - odkud se poptávky berou, jak je dobrovolníkům připomínáme nebo co dělá tým Kouzelné sluchátko.

Registrování do Skautské pomoci je jen první krok, nečekejte, prosíme, až si poptávku vezme někdo jiný, pokud máte možnost pustit se do plnění. Pokud by se cokoliv stalo, můžete ji do systému zase vrátit jako volnou. Důležité zkrátka je, aby poptávky nečekaly příliš dlouho a aby se nám co nejčastěji dařilo ozvat se volajícím v rámci 24 hodin. Pojďme dostát svému slibu a heslu, buďme připraveni pomáhat tam, kde je to potřeba. Nenechávejme volající čekat.

 

Pokud se na svátky chystáte na více dní mimo svoje bydliště a chcete dát najevo, že pro vás Skautská pomoc nebude možná, napište prosím email se svým jménem na skautskapomoc@skaut.cz. Všechny hromadně vrátíme do systému 4.1.2021. 

Tuto možnost máte ostatně vždycky - například pokud onemocníte a chcete na nějakou dobu Skautskou pomoc opustit. 

Budeme také moc rádi, pokud nám pomůžete s vylepšováním Skautské pomoci. Slouží k tomu tenhle dotazník a my moc oceníme, pokud mu věnujete pár minut.  

Díky, že děláte svět lepším!

 

Bára Trojak - Brambůrka, koordinátorka Skautské pomoci

Petr Vaněk - Permi, místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

skautskapomoc@skaut.cz 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 675x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu