....

Chyba na stránce: Odevzdání formulářů k vyúčtování pro rok 2020 - aktualizace - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5374-odevzdani-formularu-k-vyuctovani-pro-rok-2020-aktualizace"

Odevzdání formulářů k vyúčtování pro rok 2020 - aktualizace

Odevzdání formulářů k vyúčtování pro rok 2020 - aktualizace

Vzhledem k epidemické situaci týkající se šíření koronaviru a dopadů s ní spojených napříč společností a tedy i naší organizací, jejími činovníky a jejich rodinami (pozitivní test, karanténa) přinášíme následující zjednodušení. Je dostatečné, pokud OJ v řádných termínech roku 2020 dotaci vyúčtují zasláním potřebných dokumentů. Těmi mohou být hlášenky a podkladové dokumenty, zaslané elektronické podobě vyšším organizačním jednotkám (kraje zasílají ústředí).

Odpadá tedy nutnost v těchto termínech posílat i listinnou podobu vyúčtování s podpisy činovníků. Týká se to pak především formulářů (for_dot_v1) a (for dot v2).

V případě, že se vás omezení netýkají a jste schopni v řádném termínu zajistit i listinné vyhotovení vyúčtování, postupujte standardním způsobem dle pokynů uvedených ve Směrnici k dotacím organizačních jednotek pro rok 2020.

Jakmile to situace dovolí, dodejte formulář (for_dot_v1) s podpisy statutárního orgánu a podpisem a vyjádřením revizní komise písemně své nadřízené jednotce (a kraje následně ústředí). Počítáme tedy s tím, že vyúčtování dotace v listinné podobě bude u některých OJ dodáváno až v průběhu roku 2021. U všech OJ však už ve standardních termínech roku 2020 bude řádné vyúčtování dotace zpracováno a zasláno minimálně elektronicky.

Ve směrnici se této problematiky dotýkají níže uvedené články, které díky této mimořádné situaci lze vnímat v kontextu uvedeného dovětku:
(110) Vyúčtování dotace zašle junácký kraj nejpozději do 31.12. (dočasně stačí v elektronické podobě bez nutnosti podpisů; v listinné podobě až v termínu, kdy to v roce 2021 epidemiologická situace nemoci covid-19 umožní)
(117) ...Vyúčtování dotací (s výjimkou těch, které se vyplňují přímo ve skautISu) musí být zasláno písemně v originále (for_dot_v1) s podpisy statutárního orgánu a podpisem a vyjádřením revizní komise... (i zde s ohledem na nepříznivou epidemiologickou situaci dočasně uplatnit odklad na zasílání listinné podoby vyúčtování s podpisy až do doby, kdy to v roce 2021 epidemiologická situace nemoci covid-19 umožní; do té doby stačí v řádném termínu daném směrnicí a krajskými dotačními vyhláškami zaslat vyúčtování elektronicky bez nutnosti podpisů).
 
Pevně doufám, že vám toto zjednodušení v této nelehké době pomůže.
Jóňa
Markéta Olišarová
zpravodajka pro ústředí
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 590x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu