....

Chyba na stránce: Dnes začíná E-lixír a je otevřen komukoliv - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5360-uz-se-to-blizi-za-tyden-zacina-e-lixir-a-je-otevren-komukoliv"

Dnes začíná E-lixír a je otevřen komukoliv

Dnes začíná E-lixír a je otevřen komukoliv

V pondělí 9. listopadu ve 20.00 startuje online E-lixír. Jeho virtuální podoba má jednu nespornou výhodu - zúčastnit se mohou i ti, kteří na víkendový Elixír jet nemohli.

E-lixír nabídne od 9. do 12. listopadu celkem jedenáct programů určený pro vedení oddílů. Přestože některé z nich už jsou naplněné, zůstává ještě slušná nabídka těch, ke kterým se můžete připojit kdykoliv a bez omezení. Seznamte se s ní.

Družinová činnost na blízko i na dálku

pondělí 9. listopadu 20.00 hod

Program, který by neměl minout žádné vedení oddílů skautek nebo skautů. Družinový systém u téhle kategorie je klíčovým prvkem skautské výchovy a jestli ho dokážeme dobře využívat, bohatě se nám to vrátí v budoucnu - dnešní kluci a holky budou více ochotni přebírat odpovědnost za vedení oddílů, protože se tomu učili postupně. Budou mít potřebnou sebedůvěru, že to zvládnou, protože si to v menším zkoušeli u družin. Jestli je pro někoho tahle budoucnost příliš daleko, nabízíme i benefity pro současnost oddílu - dobří rádci a tedy dobré družiny zvládnou spoustu věcí sami a ulehčí tak vedení oddílů, dokáží velké věci, když jim dáme důvěru a bude je to bavit víc, protože  budou spolutvůrci.

Oddílové rady ze dvou různých oddílů (chlapeckého a dívčího) se s vámi podělí o své zkušenosti, jak nastartovat samostatnou činnost družin, jak vzdělávat rádce a zapojovat je do rozhodování o celém oddílu. Jak svěřit odpovědnost holkám a klukům, aniž bychom rezignovali na kvalitu programu. Nabídnou i cesty, jak družiny samostatně skautují na dálku, a jaké mají plány do budoucna. Pojďte se inspirovat k družinové činnosti, korona nekorona!

Rovering v oddíle

úterý 10. listopadu 20.00 hod

Skautská výchova nekončí splněním skautské stezky nebo přechodem náctileté skautky či skauta do vedení oddílu. Právě naopak - začíná velmi intenzivní období zrání mladého člověka a i zde má skautská výchova své nezbytné místo ještě nemalou řádku let. Nezapomínáme na to? V jaké kondici je roverská výchova v našich oddílech a střediscích? 

Roverský odbor nabídne program o roveringu - těm, kteří s ním zkušenost nemají, i těm, kteří se mu už věnují a chtějí načerpat inspiraci pro činnost. Dotkneme se roverů a rangers v oddíle a jak s nimi pracovat, i když se vůdci/vůdkyni nedostává času ani sil. Na skautské výchovné metodě si ukážeme praktické tipy, jak na konkrétní aktivity u RS. Závěrem potom nasdílíme novinky z Roverského odboru, materiály a odkazy vhodné pro práci a výchovu RR.

Bezpečná atmosféra v oddíle

čtvrtek 12. listopadu 20.00 hod

Skautské oddíly jsou pro děti bezpečným místem, kde se nebojí být samy sebou, mohou se rozvíjet po všech stránkách i přijít za vedoucími se svým trápením. Je to tak ale doopravdy? Jaké překážky si jako vedoucí stavíme, jak dětem naopak můžeme co nejvíce usnadnit cestu za námi? Podívejme se společně na základní principy tvorby bezpečné atmosféry v oddíle a pojďme přemýšlet, jak ji v oddílech podpořit. 

Na úvodní stream navážou diskusní skupiny zaměřené na užší témata z oblasti bezpečí dětí.

Všechny výše zmíněné programy poběží jako živý stream v uvedený den a čas vždy na FB Skauinfo nebo na Youtoube kanále Skauinfo.

Kompletní program E-lixíru najdete na FB události. Na zbylé programy je možné přihlásit se jako náhradník na elixir.skaut.cz, jejich kapacita je nyní naplněna.

Těšíme se na virtuální viděnou!

za tým E-lixíru

Bára Tichavová, Rozárka
místostarostka a zpravodajka pro program

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 938x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu