....

Chyba na stránce: Podrobné vyjádření k pozastavení běžné skautské činnosti z důvodu koronaviru - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5039-koronavirus-vyjadreni-pozastaveni-cinnosti"

Podrobné vyjádření k pozastavení běžné skautské činnosti z důvodu koronaviru

Podrobné vyjádření k pozastavení běžné skautské činnosti z důvodu koronaviru

Dne 10. března dopoledne rozhodl starosta Junáka – českého skauta o dočasném pozastavení běžné skautské činnosti, s platností od 11. března do odvolání. Pozastavení činnosti v reakci na rozhodnutí přijímaná státními institucemi vzhledem k aktuální epidemiologické situaci se vztahuje především na družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody a na akce skautského vzdělávání. 

Toto rozhodnutí vzniklo ze zodpovědného a uvážlivého zvažování se zapojením Výkonné rady a vedení Náčelnictva a samozřejmě vzbuzuje mnoho otázek. Na mnohé z nich najdete odpověď v následujících řádcích. Rozhodnutí navazuje na pečlivé studium situace v uplynulých dnech a týdnech a reaguje na aktuální rozhodnutí státních institucí. Nemyslíme si, že by samotná skautská činnost byla pro kluky a holky rizikem. Za rizikové ale považujeme následující:

Schůzky a výpravy probíhají po delší časový úsek, schůzky často v uzavřených místnostech, kontakt je intenzivní, průběh nemoci byl u dosavadních případů u dětí lehký a nemoc těžko rozpoznatelná, stávají se tak z pohledu šíření viru rizikovou skupinou, na vzdělávací kurzy se účastníci často sjíždí z mnoha regionů a společný čas tráví intenzivně. 

 

Jsme přesvědčeni, že je žádoucí přijmout v tomto okamžiku agresivní opatření a pokusit se tak přispět ke zpomalení šíření nákazy. Jsme si vědomi toho, že veřejná diskuze je dnes rozkročena od „nic se neděje, je to jen chřipka“ až po katastrofické scénáře. Jsme přesvědčeni, že teď je moment pro rázné preventivní kroky, které pomohou udržet epidemii nového typu koronaviru ve zvládnutelných mezích. Jako hnutí vystavěné na principech výchovy k zodpovědnému jednání ke svému okolí máme v souladu s těmito principy jednat, i když to bude trochu bolet. 

 

Víme, že s rozhodnutím nebude každý souhlasit. Je ale zodpovědností vedení Junáka – českého skauta přijímat i rozhodnutí v otázkách, v nichž není možné dosažení shody. S důvěrou nám svěřenou a s hlubokým respektem k těm, na které naše rozhodnutí dopadají, přijímáme ta nejlepší rozhodnutí, jakých jsme schopni. Podrobnosti k přijatému rozhodnutí najdete v řádcích níže.

 

Se stiskem levice

 

Josef Výprachtický – José

starosta

 

Eva Měřínská

náčelní

 

Marek Baláš – Čiča

náčelník 

 

a

 

Petr Vaněk – Permi

místostarosta, pověřený koordinací opatření ve věci koronaviru

Co znamená pozastavit činnost? Co znamená do odvolání? 

Pozastavení činnosti se vztahuje na běžnou skautskou činnost a vzdělávací akce a týká se všech výchovných kategorií, od benjamínků po rovery. Spadají sem družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy nebo závody, stejně jako akce vzdělávacího charakteru. Žádné z těchto akcí v průběhu pozastavení činnosti nebudou probíhat. 

 

I v době pozastavení činnosti je možné pořádat porady rad jednotek a týmů. Doporučujeme svolavatelům s přihlédnutím k situaci zvážit jejich pořádání online, ale i jejich pořádání tváří v tvář je v souladu s podmínkami pozastavení běžné činnosti.

 

Do jisté míry jdeme nad rámec rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o přerušení provozu škol a konání akcí nad 100 osob. Naše akce jsou často pro menší počet osob. Zároveň je ale kontakt mezi účastníky často intenzivnější, v případě výprav a kurzů pak i delší. Chceme přispět k omezení možnosti šíření nákazy a jedná se z našeho pohledu o potřebný preventivní krok.

 

Situaci budeme v následujících dnech a týdnech pečlivě sledovat a vyhodnocovat. Pokud některé z opatření shledáme již nepotřebným, odvoláme jej. V tuto chvíli nedokážeme odhadnout, o jak dlouhém období mluvíme. 

Hledejme cesty pro skautské aktivity na dálku

Mimořádné opatření v podobě omezení schůzek, výprav a dalších akcí nás nemá odradit od toho, abychom skautskou činnost podporovali jinými cestami. Programové oddělení Kanceláře ústředí připravilo sdílený dokument s náměty na skautské aktivity, které mohou holky a kluci dělat z domova. Využívá v něm také náměty ze Skautfóra, za které děkujeme. Inspiromat je určen vedoucím a oddílovým radám k čerpání inspirace. Předpokládáme, že tento inspiromat se bude v následujících dnech popř. týdnech dále rozvíjet a rozrůstat i za přispění skautské veřejnosti. Více informací lze najít v úvodu sdíleného dokumentu.

Skautská služba společnosti v době krize

Pokud máte zájem podpořit svoji obec nabídkou dobrovolnické pomoci, učiňte tak. Doporučujeme přijímat jen takové úkoly, které dokážete plnit zodpovědně a bez zvýšení rizika vystavení sebe či svých blízkých nákaze. Doporučujeme nabízet pouze službu zletilých dobrovolnic a dobrovolníků. O případné pomoci obcím či státu jako takovému budeme informovat, stejně jako o možnostech, jak se zapojit. Pokud víte o takové příležitosti pro skautské dobrovolníky, napište ji na koronavirus@skaut.cz. 

 

Zároveň registrujeme zájem nabízet volnočasovou péči o děti rodičům mimo prostory skautských kluboven, protože to je něco, co jako skauti umíme. Tento postup v tomto okamžiku nepokládáme za vhodný, ale budeme myšlenku konzultovat s odborníky a přineseme k ní doporučení. Pravděpodobně ne dříve než příští týden. 

Kde mám očekávat další informace?

Místem pro souhrnné informace k situaci je adresa www.skaut.cz/koronavirus. Tam budeme průběžně aktualizovat informace. E-mailem na dotazy a podněty je koronavirus@skaut.cz. 

 

Kromě rozšiřování tohoto článku o další otázky a odpovědi budeme nové informace distribuovat běžnými kanály: zde na Křižovatce, sociálních sítích (FB SkautInfo, v případě důležitosti také FB/Twitter/Instagram Junák – český skaut) a v případě velmi důležitých zpráv také prostřednictvím e-mailových rozesílek. 

Otázky a odpovědi

Pozor: odpovědi na otázky níže nemusí být aktuální. Aktuální odpovědi na aktuální otázky dále rozvíjíme na adrese skaut.cz/koronavirus.

Právě jsme na jarním táboře. Máme se vrátit domů?

Pokud jste v okamžiku vyhlášení pozastavení na akci (typicky jarní tábor), jde o uzavřenou akci na jednom místě (děti nedojíždějí, ale zůstávají na jednom místě) a jste mimo svoje bydliště, akci ukončete až podle svého původního plánu. 

Právě pořádáme příměstský tábor / o víkendu pořádáme akci pro veřejnost. Máme akci zrušit?

Ano, pokud jde o společenskou akci nebo akci, kam se děti opakovaně vracejí z domova (příměstský tábor), pozastavení činnosti se na ni vztahuje a je třeba ji zrušit.

Máme mít víkendové setkání s účastníky kurzu / vzdělávací seminář. Můžeme jej pořádat?

Na skautské vzdělávací kurzy a semináře se omezení vztahuje a je třeba je odložit na později, uskutečnit alternativní bezkontaktní formou (online), případně zrušit. V případě nejasností či dotazů se ptejte na vzdelavani@skaut.cz.

V dalších dnech plánujeme setkání odboru / týmu projektu / okresní, oddílové či střediskové rady. Můžeme se scházet?

Ano, můžete, respektive necháváme pravomoc rozhodnout na samotném týmu a kondici jeho členů. Pokud vnímáte riziko osobního setkání jako vysoké, v zájmu prevence doporučujeme online konferenci.

Mají být skautské základny také uzavřeny?

Z logiky rozhodnutí vyplývá, že klienty základen nebudou v nejbližším období skautské kolektivy. Rozhodnutí o otevření či uzavření základen jiné klientele necháváme na vlastnících základen, doporučujeme postupovat s mimořádnou rozvahou. 

Jak je to s provozem Skautského institutu?

Skautský institut neprovozuje běžnou skautskou činnost, avšak společenskou, kulturní či restaurační. Postupuje ve věci prevence v souladu s nařízením Bezpečnostní rady státu a dle vlastní rozvahy. 

Bude Valný sněm v původním termínu na konci března? 

Valný sněm 2020 je odsunut na předem nespecifikované období. Bližší informace se delegátky a delegáti dozví přímou e-mailovou komunikací i na Křižovatce během několika dní.

Jak toto opatření ovlivňuje tábory a kurzy a jejich přípravu?

Doporučujeme postupovat v přípravě větších akcí, jako jsou tábory a kurzy, zcela podle vašeho plánu. V tuto chvíli nedokážeme říct, zdali jsou samotné letní tábory a letní běhy kurzů ohroženy, pracujme však s očekáváním, že se uskuteční v řádných termínech. Není proto nutné pozastavovat přihlašování na tábory či kurzy.

Jak je to se Závody vlčat a světlušek?

Pozastavení činnosti se jich týká. O vývoji budeme informovat, pořadatele Závodů budeme kontaktovat, až budeme mít více informací.

Budeme se moci zúčastnit zahraničních akcí?

Předpokládáme, že pozastavení činnosti bude ukončeno před konáním letních mezinárodních skautských akcí. O případném ohrožení pořádání Středoevropského jamboree (Polsko, červenec) nebo Intercampu (Británie, červen) v tuto chvíli nemáme informace. 

Jak je to se stornem pobytů, poplatků, vracením vstupného, kompenzací ztrát apod.?

Odpovědi na tyto otázky konzultujeme s právníky, pojišťovacími odborníky a dalšími kompetentními osobami. Dodáme je proto až v dalších dnech. Je však jasné, že pojišťovny nepovažují koronavirus za pojistnou událost a téměř jistě případné škody vzniklé v souvislosti s opatřeními nebudou proplácet.

Jak to říci rodičům? Existuje informační materiál, který dáme na klubovnu?

Text sdělení a grafické podklady, které můžete použít pro informování rodičů (i dalších přátel vaší jednotky) nabízíme níže.

Koho informovat? Kdo o tom ví? Mám o tom informovat ve své jednotce/akci/odboru?

Prvotní informaci o pozastavení činnosti jsme rozeslali všem krajským, okresním, střediskovým a oddílovým vedoucím a jejich zástupcům. Celkem tak informace šla na cca 5 000 různých adres. Kromě toho jsme informovali přes sociální sítě Junáka – českého skauta, Skautskou křižovatku a web skaut.cz. 

 

Dá se však očekávat, že se tato informace nedostala ke všem lidem, které by měla zajímat – kromě již zmíněných rodičů také k dětem, ostatním vedoucím, dobrovolníkům, členům odborů či např. správcům nemovitostí. Prosíme proto o šíření této informace vhodnými kanály vaší jednotky/akce/odboru s dostatečnou urgencí a jistotou, že se informace dostane ke všem, kteří o ní mají vědět.

Jaký text můžeme použít pro sdělení rodičům? 

Každá jednotka může informovat textem dle vlastního uvážení. Může Vám pomoci následující vzorový text, který si dle vlastní potřeby můžete jakkoliv upravit:

 

Vážení rodiče,

 

vedení Junáka – českého skauta rozhodlo, že od 11. března do odvolání bude pozastavena veškerá běžná skautská činnost. Jedná se o družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody i akce skautského vzdělávání.

 

Jde o těžký krok, který navazuje na rozhodnutí přijímané státními institucemi v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací. Jako skauti a skautky cítíme naši společenskou odpovědnost a chceme jednat s ohledem na ochranu starších a oslabených spoluobčanů. Jsme přesvědčeni, že jde o dobrý preventivní krok ve správný čas. 

 

Doufáme, že skautskou činnost budeme moci co nejdříve obnovit – budeme vás o tom samozřejmě okamžitě informovat. 

 

za Junák – český skaut, doplň název jednotky

a své jméno + funkci, případně kontakt 

Jsou k dispozici nějaké grafické podklady, které by nám pomohly v komunikaci?

K informování různými kanály v tuto chvíli nabízíme materiály v této složce (přístupná všem se skautským Google účtem). 

Závěrem

Informace budeme postupně rozšiřovat, vše najdete na adrese www.skaut.cz/koronavirus.

E-mailem na dotazy a podněty je koronavirus@skaut.cz

 

Milé sestry, milí bratři, díky za vaše nasazení, pochopení a součinnost. Obstojme v této výzvě se ctí.

 

Se stiskem levice

Petr Vaněk – Permi
místostarosta, pověřený koordinací opatření ve věci koronaviru

 

Dnes 10. března dopoledne rozhodl starosta Junáka – českého skauta o dočasném pozastavení běžné skautské činnosti, s platností od 11. března do odvolání. Pozastavení činnosti v reakci na rozhodnutí přijímaná státními institucemi vzhledem k aktuální epidemiologické situaci se vztahuje především na družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody a na akce skautského vzdělávání. 
 
Toto rozhodnutí vzniklo ze zodpovědného a uvážlivého zvažování se zapojením Výkonné rady a vedení Náčelnictva a samozřejmě vzbuzuje mnoho otázek. Na mnohé z nich najdete odpověď v následujících řádcích. Rozhodnutí navazuje na pečlivé studium situace v uplynulých dnech a týdnech a reaguje na aktuální rozhodnutí státních institucí. Nemyslíme si, že by samotná skautská činnost byla pro kluky a holky rizikem. Za rizikové ale považujeme následující: 1) schůzky a výpravy probíhají po delší časový úsek, schůzky často v uzavřených místnostech, kontakt je intenzivní 2) průběh nemoci byl u dosavadních případů u dětí lehký a nemoc těžko rozpoznatelná, stávají se tak z pohledu šíření viru rizikovou skupinou 3) na vzdělávací kurzy se účastníci často sjíždí z mnoha regionů a společný čas tráví intenzivně. 
 
Jsme přesvědčeni, že je žádoucí přijmout v tomto okamžiku agresivní opatření a pokusit se tak přispět ke zpomalení šíření nákazy. Jsme si vědomi toho, že veřejná diskuze je dnes rozkročena od „nic se neděje, je to jen chřipka“ až po katastrofické scénáře. Jsme přesvědčeni, že teď je moment pro rázné preventivní kroky, které pomohou udržet epidemii nového typu koronaviru ve zvládnutelných mezích. Jako hnutí vystavěné na principech výchovy k zodpovědnému jednání ke svému okolí máme v souladu s těmito principy jednat, i když to bude trochu bolet. 
 
Víme, že s rozhodnutím nebude každý souhlasit. Je ale zodpovědností vedení Junáka – českého skauta přijímat i rozhodnutí v otázkách, v nichž není možné dosažení shody. S důvěrou nám svěřenou a s hlubokým respektem k těm, na které naše rozhodnutí dopadají, přijímáme ta nejlepší rozhodnutí, jakých jsme schopni. Podrobnosti k přijatému rozhodnutí najdete v řádcích níže.
 
Se stiskem levice
 
Josef Výprachtický – José
starosta
 
Eva Měřínská
náčelní
 
Marek Baláš – Čiča
náčelník 
 
a
 
Petr Vaněk – Permi
místostarosta, pověřený koordinací opatření ve věci koronaviru
 
Co znamená pozastavit činnost? Co znamená do odvolání? 
Pozastavení činnosti se vztahuje na běžnou skautskou činnost a vzdělávací akce a týká se všech výchovných kategorií, od benjamínků po rovery. Spadají sem družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy nebo závody, stejně jako akce vzdělávacího charakteru. Žádné z těchto akcí v průběhu pozastavení činnosti nebudou probíhat. 
 
I v době pozastavení činnosti je možné pořádat porady rad jednotek a týmů. Doporučujeme svolavatelům s přihlédnutím k situaci zvážit jejich pořádání online, ale i jejich pořádání tváří v tvář je v souladu s podmínkami pozastavení běžné činnosti.
 
Do jisté míry jdeme nad rámec rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o přerušení provozu škol a konání akcí nad 100 osob. Naše akce jsou často pro menší počet osob. Zároveň je ale kontakt mezi účastníky často intenzivnější, v případě výprav a kurzů pak i delší. Chceme přispět k omezení možnosti šíření nákazy a jedná se z našeho pohledu o potřebný preventivní krok.
 
Situaci budeme v následujících dnech a týdnech pečlivě sledovat a vyhodnocovat. Pokud některé z opatření shledáme již nepotřebným, odvoláme jej. V tuto chvíli nedokážeme odhadnout, o jak dlouhém období mluvíme. 
Hledejme cesty pro skautské aktivity na dálku
Mimořádné opatření v podobě omezení schůzek, výprav a dalších akcí nás nemá odradit od toho, abychom skautskou činnost nepodpořili jinými cestami. Programové oddělení Kanceláře ústředí připravilo sdílený dokument s náměty na skautské aktivity, které mohou holky a kluci dělat z domova. Využívá v něm také náměty ze Skautfóra, za které děkujeme. Inspiromat je určen vedoucím a oddílovým radám k čerpání inspirace. Předpokládáme, že tento inspiromat se bude v následujících dnech popř. týdnech dále rozvíjet a rozrůstat i za přispění skautské veřejnosti. Více informací lze najít v úvodu sdíleného dokumentu.
Skautská služba společnosti v době krize
Pokud máte zájem podpořit svoji obec nabídkou dobrovolnické pomoci, učiňte tak. Doporučujeme přijímat jen takové úkoly, které dokážete plnit zodpovědně a bez zvýšení rizika vystavení sebe či svých blízkých nákaze. Doporučujeme nabízet pouze službu zletilých dobrovolnic a dobrovolníků. O případné pomoci obcím či státu jako takovému budeme informovat, stejně jako o možnostech, jak se zapojit. Pokud víte o takové příležitosti pro skautské dobrovolníky, napište ji na koronavirus@skaut.cz. 
 
Zároveň registrujeme zájem nabízet volnočasovou péči o děti rodičům mimo prostory skautských kluboven, protože to je něco, co jako skauti umíme. Tento postup v tomto okamžiku nepokládáme za vhodný, ale budeme myšlenku konzultovat s odborníky a přineseme k ní doporučení. Pravděpodobně ne dříve než příští týden. 
Kde mám očekávat další informace?
Místem pro souhrnné informace k situaci je adresa www.skaut.cz/koronavirus. Tam budeme průběžně aktualizovat informace. E-mailem na dotazy a podněty je koronavirus@skaut.cz. 
 
Kromě rozšiřování tohoto článku o další otázky a odpovědi budeme nové informace distribuovat běžnými kanály: zde na Křižovatce, sociálních sítích (FB SkautInfo, v případě důležitosti také FB/Twitter/Instagram Junák – český skaut) a v případě velmi důležitých zpráv také prostřednictvím e-mailových rozesílek. 
Otázky a odpovědi
Právě jsme na jarním táboře. Máme se vrátit domů?
Pokud jste v okamžiku vyhlášení pozastavení na akci (typicky jarní tábor), jde o uzavřenou akci na jednom místě (děti nedojíždějí, ale zůstávají na jednom místě) a jste mimo svoje bydliště, akci ukončete až podle svého původního plánu. 
Právě pořádáme příměstský tábor / o víkendu pořádáme akci pro veřejnost. Máme akci zrušit?
Ano, pokud jde o společenskou akci nebo akci, kam se děti opakovaně vracejí z domova (příměstský tábor), pozastavení činnosti se na ni vztahuje a je třeba ji zrušit.
Máme mít víkendové setkání s účastníky kurzu / vzdělávací seminář. Můžeme jej pořádat?
Na skautské vzdělávací kurzy a semináře se omezení vztahuje a je třeba je zrušit.
V dalších dnech plánujeme setkání odboru / týmu projektu / okresní, oddílové či střediskové rady. Můžeme se scházet?
Ano, můžete, respektive necháváme pravomoc rozhodnout na samotném týmu a kondici jeho členů. Pokud vnímáte riziko osobního setkání jako vysoké, v zájmu prevence doporučujeme online konferenci.
Mají být skautské základny také uzavřeny?
Z logiky rozhodnutí vyplývá, že klienty základen nebudou v nejbližším období skautské kolektivy. Rozhodnutí o otevření či uzavření základen jiné klientele necháváme na vlastnících základen, doporučujeme postupovat s mimořádnou rozvahou. 
Jak je to s provozem Skautského institutu?
Skautský institut neprovozuje běžnou skautskou činnost, avšak společenskou, kulturní či restaurační. Postupuje ve věci prevence v souladu s nařízením Bezpečnostní rady státu a dle vlastní rozvahy. 
Bude Valný sněm v původním termínu na konci března? 
Valný sněm 2020 je odsunut na předem nespecifikované období. Bližší informace se delegátky a delegáti dozví přímou e-mailovou komunikací i na Křižovatce během několika dní.
Jak toto opatření ovlivňuje tábory a kurzy a jejich přípravu?
Doporučujeme postupovat v přípravě větších akcí, jako jsou tábory a kurzy, zcela podle vašeho plánu. V tuto chvíli nedokážeme říct, zdali jsou samotné letní tábory a letní běhy kurzů ohroženy, pracujme však s očekáváním, že se uskuteční v řádných termínech. Není proto nutné pozastavovat přihlašování na tábory či kurzy.
Jak je to se Závody vlčat a světlušek?
Pozastavení činnosti se jich týká. O vývoji budeme informovat, pořadatele Závodů budeme kontaktovat, až budeme mít více informací.
Budeme se moci zúčastnit zahraničních akcí?
Předpokládáme, že pozastavení činnosti bude ukončeno před konáním letních mezinárodních skautských akcí. O případném ohrožení pořádání Středoevropského jamboree (Polsko, červenec) nebo Intercampu (Británie, červen) v tuto chvíli nemáme informace. 
Jak je to se stornem pobytů, poplatků, vracením vstupného, kompenzací ztrát apod.?
Odpovědi na tyto otázky konzultujeme s právníky, pojišťovacími odborníky a dalšími kompetentními osobami. Dodáme je proto až v dalších dnech. Je však jasné, že pojišťovny nepovažují koronavirus za pojistnou událost a téměř jistě případné škody vzniklé v souvislosti s opatřeními nebudou proplácet.
Jak to říci rodičům? Existuje informační materiál, který dáme na klubovnu?
Text sdělení a grafické podklady, které můžete použít pro informování rodičů (i dalších přátel vaší jednotky) nabízíme níže.
Koho informovat? Kdo o tom ví? Mám o tom informovat ve své jednotce/akci/odboru?
Prvotní informaci o pozastavení činnosti jsme rozeslali všem krajským, okresním, střediskovým a oddílovým vedoucím. Celkem tak informace šla na cca 5 000 různých adres. Kromě toho jsme informovali přes sociální sítě Junáka – českého skauta, Skautskou křižovatku a web skaut.cz. 
 
Dá se však očekávat, že se tato informace nedostala ke všem lidem, které by měla zajímat – kromě již zmíněných rodičů také k dětem, ostatním vedoucím, dobrovolníkům, členům odborů či např. správcům nemovitostí. Prosíme proto o šíření této informace vhodnými kanály vaší jednotky/akce/odboru s dostatečnou urgencí a jistotou, že se informace dostane ke všem, kteří o ní mají vědět.
Jaký text můžeme použít pro sdělení rodičům? 
Každá jednotka může informovat textem dle vlastního uvážení. Může Vám pomoci následující vzorový text, který si dle vlastní potřeby můžete jakkoliv upravit:
 
Vážení rodiče,
 
vedení Junáka – českého skauta rozhodlo, že od 11. března do odvolání bude pozastavena veškerá běžná skautská činnost. Jedná se o družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody i akce skautského vzdělávání.
 
Jde o těžký krok, který navazuje na rozhodnutí přijímané státními institucemi v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací. Jako skauti a skautky cítíme naši společenskou odpovědnost a chceme jednat s ohledem na ochranu starších a oslabených spoluobčanů. Jsme přesvědčeni, že jde o dobrý preventivní krok ve správný čas. 
 
Doufáme, že skautskou činnost budeme moci co nejdříve obnovit – budeme vás o tom samozřejmě okamžitě informovat. 
 
za Junák – český skaut, doplň název jednotky
a své jméno + funkci, případně kontakt 
Jsou k dispozici nějaké grafické podklady, které by nám pomohly v komunikaci?
K informování různými kanály v tuto chvíli nabízíme materiály v této složce (přístupná všem se skautským Google účtem). 
Závěrem
Informace budeme postupně rozšiřovat, vše najdete na adrese www.skaut.cz/koronavirus. E-mailem na dotazy a podněty je koronavirus@skaut.cz. 
 
Milé sestry, milí bratři, díky za vaše nasazení, pochopení a součinnost. Obstojme v této výzvě se ctí.
 
Se stiskem levice
 
Petr Vaněk – Permi
místostarosta, pověřený koordinací opatření ve věci koronaviru

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1056x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu